Connect with us

Revistateo.ro

iaurt

Stiri

4 mituri despre iaurt. Uite când NU trebuie consumat!

Iaurtul este un aliment extrem de popular şi nu este de mirare că a dat naştere la o mulţime de mituri. Iată care sunt adevărate şi pe care le demontăm.

CITEŞTE ŞI: Uite ce păţeşti dacă nu consumi suficient IAURT

1. Stimulează digestia. Adevărat! Iaurtul este unul dintre puţinele alimente ce ajută la îmbunătăţirea digestiei. Cel cu Lactobacillus ajută la absorbţia substanţelor nutritive, iar cel fără lactoză uşurează munca organismului de a scinda acest element.

2. Iaurtul se consumă după sport, nu înainte. Fals! Consumul de iaurt are efecte benefice asupra organismului indiferent dacă alegem să facem asta înainte de activităţile fizice sau după. Dacă vom mânca iaurt înainte de sport vom avea un surplus de energie, iar după acesta va ajuta la refacerea muşchilor.

3. Iaurturile înghețate pot fi folosite la dietă. Adevărat şi nu prea! Într-adevăr, consumul de iaurt îngheţat este pe val, însă depinde cel mai mult de tipul de topping folosit la astfel de produse. Astfel, dacă vrem să includem iaurturile îngheţate în dietele de slăbire, va trebui să consumăm lângă ele fructe uscate sau de pădure. Cele care vin în combinaţie cu ciocolată sau caramel nu vor face altceva decât să contribuie la creşterea în greutate.

4. Iaurtul este benefic pentru piele. Adevărat! Pe lângă faptul că ajută la digestie, consumul regulat de iaurt are un efect benefic asupra pielii noastre, datorită proteinelor prezente în acesta. Mai mult, este cunoscut faptul că iaurtul, aplicat direct pe piele, are efect de hidratare. Poate fi folosit ca mască facială (alături de miere sau simplu), sau ca loţiune după plajă, pentru a ajuta pielea să se refacă după orele petrecute la soare.

Sursa foto insights.ingredientsnetwork.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top