Stiri
4 motive pentru care e bine sa minti intr-o relatie
Cat de rea este minciuna de fapt? Avem voie sa nu spunem mereu adevarul intr-o relatie? Desi cu totii preferam adevarul in orice situatie, cand vine momentul in care trebuie sa ne confruntam cu acesta, lucrurile se schimba radical.
4 motive pentru care e bine sa minti intr-o relatie:
1. CAND ADEVARUL POATE FRANGE INIMI
Uneori, adevarul poate distruge suflete. Nu este recomandat ca tot timpul sa spunem ceea ce gandim, oricat de dureros ar fi. Trebuie sa filtram foarte bine informatiile de care dispunem si sa le oferim cu atentie mai ales persoanei iubite.
2. CAND ADEVARUL POATE DUCE LA TERMINAREA RELATIEI
Infidelitatile nu sunt de condamnat atata vreme cat persoana care a inselat isi da seama de greseala comisa. Oamenii nu sunt perfecti si calca stramb, iar asta trebuie sa inteleaga toti atunci cand judeca sau cand pun etichete.
CITESTE SI: 5 indicii ca esti intr-o relatie serioasa
CITESTE SI: Vrei sa pui capat relatiei dar nu stii cum? Iata solutia!
3. CAND TEAMA ESTE MAI PUTERNICA SI MINCIUNA ESTE ELIBERATOARE
Minciuna poate fi un scut bun atunci cand ne este frica sa recunoastem anumite lucruri neplacute despre trecutul nostru ori despre ceea ce gandim de fapt. Evident, este de preferat sa fii sincer, insa exista situatii cand minciuna te face sa depasesti momentul, fie si pentru cateva ore sau zile.
4. CAND TII PREA MULT LA CINEVA
Daca tii foarte mult la o persoana si trebuie sa minti pentru ea pentru a salva relatia, fa-o fara nicio remuscare. Doua persoane care se iubesc se apara unul in fata celuilalt. Daca nici iubitul sau iubita nu te apara in fata rautatilor si a persoanelor cu interese ascunse, in cine mai poti avea incredere pe lumea asta?
Asa cum spunea si Friedrich Nietzsche, „minciunea este doar o conditie in plus a vietii”. Psihologul Douglas Peters de la Universitatea Dakota de Nord sustine ca majoritatea oamenilor mint din cauze emotionale: au lipsuri la nivel sufletesc ori asa au invatat inca de mici.
Nu toate minciunile sunt de condamnat, mai spune specialistul, ci doar acelea facute cu rea intentie. O minciuna care poate fi salvatoare intr-un context este mereu binevenita, mai spune psihologul american.
Sursa foto: huffingtonpost.com