Connect with us

Revistateo.ro

4 motive să faci genuflexiuni

Sanatate

4 motive să faci genuflexiuni

Dacă faci zilnic genuflexiuni, nu vei avea doar picioare mai tonifiate, și, deci, mai frumoase, ci și un interior mai sănătos. Genuflexiunile sunt benefice pentru sănătatea și nu lucrează doar mușchii picioarelor. Iată 6 motive să faci genuflexiuni periodic:

1. Genuflexiunile au în primul rând efect asupra picioarelor, lucrând mușchii acestora: tendoane, gambe, cvadriceps etc. Însă, prin genuflexiuni se creează un mediu anabolic care răspândește masa musculară în tot corpul. Dacă sunt făcute eficient și corect, genuflexiunile declanșează testosteron și hormonul creșterii, vital pentru creșterea musculară generală.

CITEȘTE ȘI: 3 SPORTURI NUMAI BUNE PENTRU SEZONUL RECE

2. La fiecare 450 de g de mușchi câștigat, corpul tău arde între 50 și 70 de calorii. Genuflexiunile te scapă deci și de grăsimile în plus iar acest lucru este important deoarece, cu ajutorul acestor exerciții, poți preveni bolile cauzate de depunerea grăsimilor pe diferite organe vitale.

3. Ajută tranzitul intestinal și la eliminarea deșeurilor alimentare. Prin mișcarea sus-jos, genuflexiunile pompează fluidele în corp ceva mai rapid decât în mod normal. De asemenea, prin genuflexiuni vei distribui nutritia către toate țesuturile corpului, inclusiv la glande și la organe.

4. Tonifică abdomenul și spatele. Prin creșterea masei musculare, genuflexiunile contribuie în mod indirect la reglarea glucozei, a procesării grăsimilor și sensibilitatea la insulină.

CUM FACI CORECT GENUFLEXIUNILE:
– Stai cu picioarele depărtate la nivelul umerilor
– Ține spatele neutru și genunchii centrați deasupra picioarelor
– Flexați cu lejeritate genunchii, șoldurile și glezenele, până atimgeți unghiul de 90 de grade
– Reveniți apoi la poziția inițială a corpului și faceți aceste repetări de câte 15-20 ori pe serie, câte trei serii zilnice.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top