Connect with us

Revistateo.ro

4 plante miraculoase care sunt mai eficiente decat medicamentele

Naturiste

4 plante miraculoase care sunt mai eficiente decat medicamentele

Adevarata farmacie se afla in natura! Buruienile peste care calcam zi de zi au proprietati care ne-ar putea ajuta intr-o serie de afectiuni. Iata la ce sunt bune papadiile, brusturii, urzicile si iarba grasa.

BRUSTURELE
Este planta de care ne agatam cand eram mici si ne jucam pe afara, in curte la bunica. Aceasta planta are un potential incredibil pentru sanatate. Este bogat in fitochimicale, poseda proprietati antibacteriene, antioxidante si anti-inflamatorii. Brusturele este excelent la tratarea problemelor epidermice cum ar fi eczemele sau acneea. De asemenea, este recunoscut pentru ca trateaza si artrita si anumite tipuri de cancer. Ajuta la digestie prim stimularea secretiilor digestive.

PAPADIA
Papadia galbena contine vitamina A, un antioxidant esential pentru organismul nostru. De asemenea mai contine proteine si tipuri de minerale, important de stiut fiind faptul ca fiecare particica a plantei, de la tulpina la floare este comestibila. Imbunatateste functiile ficatului si vindeca problemele digestive, ceaiul de papadie fiind recunoscut ca remediu pentru constipatie.

CITESTE SI: ALTE EFECTE MIRACULOASE ALE PAPADIEI

IARBA GRASA
Aceasta iarba, numita si porcina, inca se utilizeaza in tratamente nutritioniste in tarile sarace. Potrivit Universitatii Statului Texas din San Antonio, frunzele de iarba grasa contin Omega-3 mai mult decat orice alta planta medicinala cunoscuta pana acum. Cercetatorii au mai descoperit ca iarba grasa contine de la 10 la de 20 de ori mai mult din antioxidantul inhibitor de cancer, melatonina, fiind o adevarata comoara pentru sanatate.

URZICILE
Unii fug de urzici pentru ca lasa bubite si urme rosiatice nedorite, desi asta ne face bine. Radacinile de urizca au in compozitie fier si calciu, si sunt bogate in vitaminele A si K. Urzicile sunt bune pentru problemele intestinale, malnutritie, diaree dar si pentru diferite afectiuni ale pielii. Sucul de urzica elimina acidul uric, un produs secundar al digestiei proteinelor care se formeaza in articulatii si tesuturi, ducand la probleme de sanatate si inflamatii periculoase precum guta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top