Connect with us

Revistateo.ro

4 trucuri de frumusete cu alimentele pe care le ai in bucatarie

Cosmetica

4 trucuri de frumusete cu alimentele pe care le ai in bucatarie

Nu ai bani pentru produse de infrumusetare? Nu e nimic! Bucataria iti poate fi de mare folos. Ovazul, laptele, smantana, portocalele sau ceaiul de musetel sunt prietenii tai nestiuti.

Solutii de infrumusetare cu alimente banale

Daca ai acnee, afla ca fulgii de ovaz pe care ii bei dimineata cu lapte sunt excelenti pentru combaterea ei. Au proprietati antiinflamatorii si calmeaza iritatiile.

Tratamentul pentru cosuri din ovaz este simplu: adauga fulgi de ovaz intr-un bol cu apa calda si lasa-i o noapte intreaga. A doua zi, dimineata, spala-te cu acea apa pe fata si vei vedea cum pielea ta va scapa de acnee dupa mai multe spalari.

Celulele moarte de la suprafata pielii pot fi sterse de acidul din portocale! Daca amesteci suc de portocale cu zahar brun si ulei de masline (doua-trei lingurite) ai sa obtii cel mai bun si mai ieftin produs cosmetic. Acesta hidrateaza si exfoliaza in profunzime tenul. Tot ca exfoliant se poate folosit acidul lactic (din lapte). Atunci cand mergi sa faci baie, toarna in cada un litru de lapte daca iti doresti o hidratare mai buna in timpul spalarii.

Foloseste smantana ca demachiant.  Este o procedura incercata deja de o multime de femei si recomandata de batrane. Smantana poate fi folosita si ca lotiune hidratanta pentru picioare si decolteu. Smantana este recomandata in special pentru tratarea tenului uscat.

Ochii umflati cu musetel se trateaza! Ceaiul de musetel are recunoscuta aceasta calitate. Musetelul dezinfecteaza si lupta cu inflamatiile locale. Te scapa de cearcane si de riduri dupa mai multe spalari. Ceaiul de musetel se aplica sub ochi sub forma unor comprese caldute, iar dupa mai multe sedinte vei sesiza ca pungile de sub ochi vor disparea.

CITESTE SI: Cum prepari cea mai buna crema de fata la tine acasa

Crema de fata este importanta pentru orice femeie. Iata cum o prepari pe cea mai buna dintre toate, chiar la tine acasa!

Probabil ai incercat pana acum mai multe creme pentru ten. Deseori poate fi dificil sa gasesti produsul ideal pentru tine, insa cu cat incerci mai multe cu atat ai mai multe sanse de a descoperi crema de fata perfecta. Te-ai gandit vreodata ca o varianta naturala, preparata in casa, poate fi cea mai buna dintre toate? Acum poti face chiar tu o astfel de crema, in confortul casei tale. Nu va contine ingrediente chimice si nici conservanti si iti va oferi toata ingrijirea necesara.

Pentru a prepara crema de fata ai nevoie de:
– 150 ml de ulei de migdale
– 50 de grame de ceara de albine
– o lingurita de lanolina
– o lingurita de borax dizolvata in putina apa de trandafiri
– 10 picaturi de ulei esential de trandafiri
– o capsula de vitamina E

Mod de preparare:
Pregateste un recipient curat si dezinfectat in care vei pastra crema de fata. Incalzeste ceara de albine si lanolina deasupra unui vas cu apa fierbinte (nu le pune direct pe foc!). Indeparteaza-le apoi de pe sursa de caldura si adauga uleiul de migdale si boraxul dizolvat in apa de trandafiri. Amesteca delicat pana ce se omogenizeaza si adauga apoi uleiul de trandafiri si uleiul de capsula de vitamina E. Varsa compozitia in recipientul pregatit. Se pastreaza 30 de zile la loc racoros si ferit de umezeala.

Aceasta crema de fata are o putere ridicata de hidratare, insa este foarte usoara in acelasi timp. Poate fi folosita pentru orice tip de ten, atat timp cat nu esti alergica la niciun ingredient. Aplic-o dimineata si seara printr-un masaj usor al muschilor fetei si ai gatului.

Sursa foto: homemadeforelle.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top