Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care întăresc ficatul

Inedit

5 alimente care întăresc ficatul

Uleiul de cocos. Pentru că are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, uleiul de cocos ajută la stimularea metabolismului și contribuie la o digestie mai bună. Spre deosebire de anumite tipuri de uleiuri, acesta nu devine toxic la temperaturi mari, astfel că este ideal și pentru gătit.

Freshul de portocale. Pentru a detoxifia ficatul și a-l întări putem folosi și suc proaspăt de portocale. Bogat în magneziu, vitamina C și potasiu, acesta este ideal pentru sănătatea noastră, atâta timp cât nu conține aditivi, conservanți sau zahăr adăugat pentru a-l face mai dulce.

CITEȘTE ȘI: Cel mai puternic agent detoxifiant și beneficiile sale

Ouăle organice. Acestea conțin multe dintre elementele esențiale pentru organism, lucru ce le face indispensabile din alimentația noastră. Proteinele și multitudinea de vitamine le recomandă mai ales pentru micul dejun, pentru că ne vor umple de energie, fără a mai simți nevoia de alte produse nesănătoase.

Fructele tropicale. Atunci când spunem fructe tropicale spunem sănătate. Dacă sunt bine coapte, acestea conțin o mulțime de nutrienți, iar zaharul coninut este mult mai ușor de digerat. Printre multitudinea de beneficii aduse organismului nostru, fructele exotice ard grăsimile, fiind totodată bogate în antioxidanți.

Rădăcinoasele. Cu toții știm cât de bune sunt rădăcinoasele pentru organism, iar unul dintre organele care se bucură atunci când le introducem în alimentația noastră este ficatul. Spre exemplu, doi morcovi pe zi vor ajuta la eliminarea excesului de estrogen și endotoxină din colon, hormoni ce pot afecta digestia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top