Connect with us

Revistateo.ro

Educatie

5 alimente care previn infecțiile vaginale

5 alimente care evită infecțiile vaginale:

1. USTUROIUL. Una din experiențele cele mai incomode pentru o femeie este să sufere din cauza infecției vaginale. Potrivit doctoriței Judy Slone care a scris un articol pentru o revistă de medicină intitulat „Cum să tratezi infecția vaginală cu un dinte de usturoi”, această plantă folosită în gastronomie are proprietăți antifungice și antibacteriene puternice. Introdu usturoiul pisat cu ajutorul unei comprese în zona unde ai infecția, lasă-l acolo și schimbă tifonul sterilizat de două ori pe zi.

2. RIDICHEA. Alimentele bogate în zinc precum ridichea ne ajută să ne apărăm organismul, funcționând corect, în fața apariției unor infecții, inclusiv vaginale.

CITEȘTE ȘI: CE TREBUIE SĂ EXPERIMENTEZE FIECARE ZODIE VARA ACEASTA, DIN PUNCT DE VEDERE SEXUAL
3. LAPTELE. Un studiu realizat în anul 2005 dezvăluia că femeile care consumă prea puțin calciu sunt mai predispuse la a se infecta în zona vaginală. Este recomandat consumul de lapte sau produse din lapte pentru prevenirea acestor afecțiuni.

4. ALIMENTELE BOGATE ÎN VITAMINA B. Vitamina B întărește sistemul imunitar. Printre alimentele în care poți găsi această vitamină se numără ouăle, orezul, carnea de pui, carnea de curcan, avena sau mazărea/lintea.

5. IAURTUL NATURAL. Iaurtul natural ajută la schimbarea PH-ului vaginului. Infecțiile vaginale pot fi tratate atât prin simplul consum de iaurt zilnic cât și prin aplicarea unor comprese cu iaurt natural în zona vaginului.

Cele mai cunoscute tipuri de infecții vaginale sunt vaginita bacteriană, candidoza vaginală și tricomaniaza. Factorii care pot contribui la dezechilibrul florei vaginale sunt numeroși: variațiile hormonale de-a lungul ciclului menstrual, igiena intimă excesivă și necorespunzătoare sau lipsa acesteia, comtactul sexual (sperma are PH alcalin și afectează mediul vaginal) etc.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top