Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 ALIMENTE pe care sa le consumi in DECEMBRIE

Anul se apropie de final, iar tu trebuie sa il inchei cu energie si o sanatate de neclintit. Pentru a face acest lucru, incearca sa consumi cat mai mult dintre cele cinci alimente pe care ti le prezentam mai jos.

Aceste alimente sunt gustoase, ieftine si se gasesc la indemana oricui.

1. Ciuperci
Desi par banale, ciupercile pot fi considerate super-alimente, pentru ca nu contin niciun fel de grasime, zahar sau sare. Sunt o sursa bogata de vitamine: B1, B2, B3, B6 si acid folic. In plus, au un continut ridicat de fibre ceea ce iti asigura energie intreaga zi. De asemenea, ciupercile contin minerale esentiale, precum potasiu, cupru, fier, fosfor, iar cel mai important: seleniul, deoarece acesta nu se gaseste in foarte multe alimente. Consuma-le cat de des poti in diferite mancaruri.Le poti gati cu orez, pui, paste, salate sau le poti manca la cuptor, gratar sau sote.

2. Varza chinezeasca
Si in aceasta leguma se gaseste unul dintre cele mai importante minerale: seleniul. De asemenea, varza chinezeasca contine fier, fosfor, magneziu, calciu si zinc, minerale care ajuta la construirea si intarirea oaselor si a rezistentei acestora. Aceasta leguma are si proprietati anti-cancer, deoarece contine acid folic, care joaca un rol important in sinteza ADN-ului, fiind evitata astfel formarea de celule canceroase.

3. Broccoli
Asigura buna functionare a sistemului nervos, mentine sanatatea oaselor, intareste sistemul imunitar si asigura sanatatea inimii. Este bogat in magneziu, calciu, potasiu si vitamina C. Este recomandat sa mananci acest aliment de cel putin trei ori pe saptamana.

CITESTE SI: Ce mancau romanii acum 100 de ani. Iata ce preparate erau la moda pe 1 Decembrie 1918!

CITESTE SI: 3 idei de retete traditionale ROMANESTI

4. Telina
Aceasta leguma contine antioxidanti puternici, precum zeaxantina, luteina si betacaroten, care protejeaza organismul impotriva a numeroase boli si intaresc sistemul imunitar. Principalele substante active care se gasesc in telina sunt: vitaminele A, B si C, saruri minerale si compusi specifici telinei: colina, tirazina si sedabolida. Este recomandat sa consumi acest aliment, mai ales in timpul sezonului rece. Aceasta leguma intareste sistemul imunitar si are beneficii uimitoare asupra sanatatii, tocmai datorita acestor substante care se gasesc in ea.

5. Usturoi
Se stiu deja beneficiile pe care le are usturoiul impotriva racelii, fiind un antibiotic natural, dar acesta mai ajuta si in probleme cu gatul si nasul, ficatul, stomacul. Adauga-l neaparat in meniul tau zilnic. Nicio mancare nu e la fel de gustoasa fara usturoi.

Tu cate dintre aceste alimente incluzi in dieta ta zilnica? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. Saifo Ilham

    2015-12-05T15:32:56+02:00 at 2015-12-05T15:32:56+02:00

    Foarte adevarat!!!! Chiar am inceput sa consum mai des broccoli si ciuperci si chiar ma simt mult mai bine.Pacat ca in ziua de azi mancarea de tip fast food e mult mai accesibila iar legumele evitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top