Connect with us

Revistateo.ro

5 argumente că vegetarienii trăiesc mai mult

Sanatate

5 argumente că vegetarienii trăiesc mai mult

Cei care aleg un stil de viață vegetarian o fac în principiu din două motive, la care s-a adăugat și al treilea, dar asupra căruia nu vom insista mult. Primul principiu este acela al milei față de animalele sacrificate, vegetarienii alegând astfel să nu consume carne. Al doilea principiu are legătură cu sănătatea: vegetarienii susțin că mâncarea pe care o consumă este mult mai sănătoasă. Și, în fine, al treilea principiu: e la modă și e de fițe.

CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE ULUITOARE DESPRE CANCER

ARGUMENTE CĂ VEGETARIENII TRĂIESC MAI MULT DECÂT CEI CARE MĂNÂNCĂ PREPARATE DIN CARNE
1. Dietele vegetariene ajută la scăderea presiunii sângelui și sunt recomandate mai ales pentru cei care au probleme cu grăsimile din sânge și vor să evite bolile cardiovasculare.
2. Potrivit unui studiu din 2012, vegetarienii au un risc mai scăzut pe scara ratei mortalității decât cei care nu sunt vegetarieni. Vegetarienii prezintă un risc de mortalitate cu 12% mai mic.
3. Același studiu din 2012 arată că vegetarienii au în general o stare de spirit mai bună, sunt mai creativi și în general mereu băgați în priză, ceea ce contribuie la mărirea activităților fizice și, deci, la o viață mai îndelungată și mai sănătoasă.
4. Oamenii de știință de la Loma Linda University, California, SUA, arată că vegetarienii prezintă un risc mai mic de a face cancer. Cel mai comun cancer despre care s-a vorbit în studiu era cancerul la femei.
5. Consumând fructe și legume proaspete, vegetarienii stau departe și de diabet. Dieta vegetariană nu te vindecă de diabet dar contribuie substanțial la menținerea greutății și la un mai bun control al nivelului de zahăr din sânge.

Dietele vegetariene diferă de la persoană la alta: există vegetarieni pur sânge, care nu consumă niciun produs de origine animală și lacto-vegetarienii, care consumă produse din lapte, pe lângă verdețuri și fructe. Mai sunt și cei care consumă și ouă (un alt produs de proveniență animală), aceștia numindu-se lacto-ovo-vegetarieni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top