Connect with us

Revistateo.ro

5 caracteristici ale oamenilor educati

Stil de viata

5 caracteristici ale oamenilor educati

In actualul context economic si social tot mai multi oameni uita de elementele esentiale ale bunei cresteri. Chiar si oamenii cu studii superioare si cu un bagaj uimitor de cunostinte uita din cand in cand de politete, respect si buna crestere in relatiile cu semenii.

In continuare vom redacta un top cu 5 caracteristici apartinand oamenilor educati si politicosi. In relatiile cu oamenii din jur cei aflati in anumite pozitii sociale trebuie sa treaca de bariera studiilor superioare si de colectia de diplome si sa afiseze un comportament civilizat adaptat fiecarei discutii in parte.

Cum putem identifica oamenii educati

Saluta intotdeauna
Fie ca este vorba de colegii de munca, de femeia care face curatenie sau de vecini, oamenii educati inclina capul mereu si dau „Buna ziua” indiferent de statutul social al celui pe care il intalneste pe parcursul zilei.

Nu barfesc
Chiar daca dorinta de „a barfi” este nativa fiecarui om in parte, persoanele educate reusesc sa isi tina in frau ispita de a discuta pe la spate semenii. Acestia isi vad de viata lor si nu intervin in treburile si problemele altora fara sa fie invitati.

CITESTE SI: Ce caracter ai în funcție de cifra destinului

CITESTE SI: 4 caracteristici după care îți alegi BĂRBATUL PERFECT
Nu cred in valorile materiale
Oamenii educati se bucura adesea de o situatie materiala buna. Acestia nu pun pe prim plan bunurile materiale pentru ca stiu adevarul; nu banii conteaza in viata unui om! Familia, prietenii si respectul celor din jur sunt valori mult mai importante in viata unui individ bine crescut.

Isi educa gusturile
Evident ca nimeni nu s-a nascut invatat dar pentru a ajunge sa ai gusturi bune este nevoie de implicare, studiu, analiza si intuitie. Sunt persoane care se nasc cu un talent desebit pentru un anumit domeniu, dar pentru a face performanta in acel domeniu trebuie sa te implici si sa iti dedici multi ani de studiu.

Nu uita niciodata de formulele magice: „Te rog” si „Multumesc”

Multe persoane uita sau refuza pur si simplu sa utilizeze aceste doua formule magice atat de rare in ultima vreme. In multe situatii acestea fac diferenta si il pot pune intr-o lumina pozitiva pe individ. Este oare atat de greu sa folosim zilnic aceste formule?

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top