Connect with us

Revistateo.ro

Considerat unul dintre cei mai buni presedinti din istoria Statelor Unite ale Americii, Brack Obama da foarte mare importanta culturii generale si educatiei.

Stil de viata

5 carti pe care Barack Obama le recomanda tuturor tinerilor

Considerat unul dintre cei mai buni presedinti din istoria Statelor Unite ale Americii, Brack Obama da foarte mare importanta culturii generale si educatiei.

Fostul presedinte al Americii are cateva carti pe care le considera esentiale pentru desavarsirea educatiei.

Intr-un interviu acordat pentru o publicatie americana, Barack Obama a laudat cateva dintre cartile pe care le-a citit in ultimii ani. De asemenea, el a dezvaluit si care sunt cartile pe care i le-ar recomanda fiicei sale, Malia.

Iată cateva dintre lucrarile pe care Obama le-a laudat in interviu:

Prima carte despre care a vorbit este „Cei goi si cei morti de Norman Mailer”

Aceast carte aparuta in anul 1948 vorbeste despre lupta disperata a 13 soldati americani pe o insula din Pacific, controlata de catre japonezi.

Al doilea roman pe care Barack Obama il recomnda este „Un veac de singuratate”, de Gabriel Garcia Marquez.
Opera care i-a adus autorului premiul Nobel in anul 1982 este considerat unul dintre cele mai importante romane le umanitatii. Barack Obama crede cs fiecare cetatean ar trebui sa il citeasca.

3. „Carnetul auriu” de Doris Lessing – este povestea unei scriitoare, Anna Wulf. Aceasta isi inregistreaza viata pe niste carnete.

Anna Wulf este in acelasi timp personajul unei nuvele, intitulata „Femei libere”, „care scrie patru carnete, si nu doar unul pentru ca, dupa cum ea insasi recunoaste, trebuie sa separe lucrurile intre ele, pentru a evita haosul, informitatea, eșecul…” – noteaza, in prefata romanului, Doris Lessing.

Barack Obama recomanda si romanul „Femeia razboinica”

4. „Femeia razboinic” de Maxine Hong Kingston

O chinezoaica din America povesteste despre miturile chineze. De asemenea, vorbeste si despre povestile de familie si evenimente din copilaria ei din California, care i-au modelat identitatea.

5. Galaad de Marilynne Robinson

Romanul „Galaad” urmareste trei generatii de clerici crestini care au luptat pentru abolirea sclaviei in Statele Unite. Ajuns la 76 de ani si simtind ca i se apropie sfarsitul, reverendul John Ames se decide sa lase nepotului sau care are sapte ani o istorie a familiei. Bunicul si tatal naratorului au avut in comun cu acesta numele de John Ames, cariera clericala şi lupta pentru drepturile omului.

Articole pe aceeasi tema:

6 diferente stilistice intre Melania Trump si Michelle Obama

Cum arata casa in care se muta familia Obama, dupa ce pleaca de la Casa Alba

De dat mai departe: Michelle Obama FACE ISTORIE cu un discurs memorabil

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top