Connect with us

Revistateo.ro

5 feluri în care poți prepara cartofii dulci

Garnituri

5 feluri în care poți prepara cartofii dulci

Deși nu sunt foarte populari la noi, cartofii dulci ar trebui să se găsească mai des în alimentația noastră. Sunt o sursă bogată de vitamina A și antioxidanti si au un gust dulceag, absolut senzațional. Înlocuiesc cu succes cartofii obișnuiți și pot fi preparați în nenumărate moduri. Iată câteva idei!

1. Cartofi dulci copți. Aceasta este cea mai ușoară metodă de a prepara cartofii dulci, iar rezultatul este delicios. Spală-i bine și lasă-i în coajă. Taie-i în două dacă vrei să se coacă mai repede și condimentează-i cu sare, piper și usturoi. Învelește-i în folie de aluminiu, bagă-i la cuptor și încearcă-i din când în când cu o furculiță. Timpul maxim de coacere este de o oră. Nu este nevoie să adaugi nici un fel de grăsime și obții o garnitură grozavă pentru friptură.

CITEȘTE ȘI: PRĂJITURĂ CU MERE

2. Cartofi dulci prăjiți la cuptor. Dacă ai poftă de cartofi prăjiți, dar vrei o variantă mai sănătoasă, aceasta este rețeta ideală pentru tine. Spală cartofii, curăți-i de coajăși taie-i în cubulețe. Stropește-i cu puțin ulei de măsline și ierburi aromate și așează-i într-o tavă tapetată cu hărtie de copt. Lasă-i la cuptor până se rumenesc ușor. Pentru un gust mai deosebit poți adăuga scorțișoară.

3. Șnițele din cartofi dulci. Aceasta este o rețetă senzațională, de care nu te vei mai putea despărți vreodată. Curăță cartofii și dă-i prin răzătoare. Amestecă-i cu un ou și făină și formează un aluat dens. Cu ajutorul unei linguri pune câte o grămăjoară din această compoziție în ulei încins și las-o să se prăjească 1-2 minute pe fiecare parte.

4. Piure de cartofi dulci. În timp ce cartofii albi cresc instant nivelul de zahăr din sânge, conținutul de fibre din cartofii dulci îl păstrează sub control. Pe lângă asta, piureul de cartofi dulci este mult mai gustos decât banalul piure din cartofi obișnuiți.

5. Chips-uri. Taie cartofii în felii subțiri, condimentează-i cu sare și parmezan răzuit și așează-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cu cât sunt tăiați mai subțiri, cu atât vor fi mai crocanți.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Garnituri

To Top