Connect with us

Revistateo.ro

5 greseli pe care le faci la dus. Atentie la punctul 2!

Stiri

5 greseli pe care le faci la dus. Atentie la punctul 2!

Sunt cateva greseli pe care le faci la dus fara sa iti dai seama. Unele dintre ele ti se par gesturi normale, iar altele sunt facute de toata lumea si nu ti-a atras atentia pana acum. Medicii au cateva recomandari pentru felul in care trebuie sa te speli corect.

1. Nu face dusuri fierbinti si lungi

Un dus fierbinte iti dezmorteste oasele si te ajuta sa adormi mai usor, mai ales daca te speli inainte de culcare. Daca preferi sa faci dusuri fierbinti si lungi trebuie sa stii ca un contact indelungat intre piele si apa fierbinte face ca in timp tenul tau sa fie mai usor de iritat. Apa fierbinte inlatura grasimile naturale ale pielii deshidratand-o.

2. Intri in cabina de dus cand esti moarta de oboseala

Una dintre problemele semnalate de oamenii de stiinta britanici vizavi de acest obicei este posibilitatea uriasa de a suferi un episod de narcolepsie. Narcolepsia este o tulburare provocata de tulburarile sistemului nervos central.

Aceasta afectiune este caracterizata de necesitatea irezistibila de a dormi si are foarte mare legatura cu instalarea altor boli precum obezitatea sau diabetul. Cu alte cuvinte, un dus fierbinte atunci cand esti obosita nu te va relaxa, ci te va molesi si mai mult pana la o stare asemanatoare cu letargia. Daca vrei sa iti revii, ar fi bine sa optezi pentru un dus rece.

Greseli pe care le faci la dus: Atentie la samponul folosit!

3. Nu te spala cu sapun solid

Alege gelul de dus sau sapunul lichid pentru a curata atent zonele murdare ale corpului tau. Sapunul solid este alunecos si iti poate scapa printre degete, iar de aici la o cazatura zdravana este un singur pas.

4. Nu dansa sub dus

Unele persoane canta si danseaza la dus. Daca in privinta primei activitati nu avem ce comenta, in legatura cu a doua este valabil acelasi lucru ca in cazul sapunului care aluneca. Poti sa te accidentezi si sa iti fracturezi oasele.

5. Folosesti aceeasi marca de sampon sau gel de dus de cativa ani incoace

Fiecare dintre noi are o marca preferata de sampon sau gel de dus, insa e bine sa le mai schimbam din cand in cand. In masura ce inaintam in varsta, corpul nostru isi modifica particularitatile, iar produsele noastre favorite de care ne-am indragostit in urma cu cateva luni sau ani nu mai raspund nevoilor pielii noastre odata cu modificarile celulare.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top