Stiri
5 greșeli pentru care îți poți pierde slujba
Pentru a-ți păstra locul de muncă, nu este suficient doar să îți faci treaba așa cum trebuie. Realitatea dură de pe câmpul muncii arată că nu tot timpul ai voie să îți exprimi nemulțumirile chiar dacă ești unul dintre pilonii pe care se bazează firma la care lucrezi.
Poziția ta la serviciu poate suferă retrogradări dacă îți iei concediu medical cam des, mai ales că ”bunii” tăi colegi știu foarte bine că nu ești de fiecare dată bolnavă, deoarece te văd prin localuri sau parcuri pe care și ei le frecventează. Nu mai vorbim de mahmureala de a doua zi, după un weekend zglobiu pe care l-ai petrecut.
Lipsa de igienă și de disciplină poate să afecteze imaginea companiei la care lucrezi și îi va face pe colegii tăi să se îndepărteze de tine. În primul rând, igiena înseamnă un respect de sine și mai apoi gândește-te că este vorba despre sănătatea ta la mijloc, dincolo de imaginea pe care o lași în urmă.
Se întâmplă ca șeful tău să greșească o dată la un an și tu simți nevoia rapid să îl taxezi. Nu te pripi, s-ar putea să te gândești deja la un nou job. Slujba ta nu este să cauți chichițe la cel care, până la urmă, îți dă pâinea, ci să îți faci bine treaba. Evident că nu trebuie să îți ascunzi părerea sinceră despre anumite situații, dar fă-o într-un mod care să nu pară defensiv.
Nu te asocia cu colegii mai vechi care sunt deja în vârful pixului de demitere al șefului tău. Micile revoluții împotriva conducerii în interiorul unei companii prestigioase pot avea efect de recul.
De asemenea, evită să ceri măriri salariale când firma la care lucrezi tocmai a disponibilizat din personal sau a fost nevoită să facă împrumuturi pentru a nu ajunge într-un colaps definitiv.