Connect with us

Revistateo.ro

macese

Naturiste

5 leacuri de casa cu macese

Au caroteni, antioxidanti si vitaminele C, B, E si K. Este vorba despre macese, care, popular, sunt folosite pentru diverse leacuri facute in casa. Iata 5 tratamente care te vor ajuta si pe tine!

1. Infuzie din macese macerate pentru infectii

Combate bacteriile si virusurile cu o infuzie speciala: toaca marunt 2 linguri de macese si tine-le peste noapte intr-un litru de apa rece. Fierbe amestecul, strecoara-l si bea-l zilnic.

2. Supa de macese pentru imunitate

Pentru ca au vitamina C, sunt excelente in pregatirea organismului pentru sezonul rece. Fa o supa dupa modelul suedez: fierbe timp de 10 minute macesele curatate de codite, apoi paseaza-le si pune-le in acelasi lichid. Pune din nou pe foc si cand da in clocot, ingroasa zeama cu 4 linguri de amidon. Condimenteaza supa si consum-o calda sau rece.

3. Ceai de macese pentru vezica urinara

In special in China, macesele sunt folosite in cazuri de afectiuni ale aparatului urinar. Prepara un litru de ceai din seminte de macese pe care sa il consumi timp de doua saptamani, in fiecare zi.

CITESTE SI: Uleiul de măceşe, secretul unui ten de prinţesă

4. Pasta de macese impotriva viermilor intestinali

Taie extremitatile maceselor si marunteste fructele, apoi amesteca-le cu miere. Da-i copilului tau sa manance zilnic, pana se vindeca de viermisorii intestinali.

5. Infuzie pentru stomac

Macesele sunt excelente pentru sistemul digestiv. Taie fructele bucati fi macereaza-le in apa rece, peste noapte. Amesteca-le cu miere si consuma zilnic.

CITESTE SI: Frumusetea ta are nevoie de ulei de macese. 10 APLICATII FABULOASE

Tine cont ca macesele sunt fructe acide, asa ca este bine sa folosesti ustensile din lemn sau otel inoxidabil pentru prepararea lor.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top