Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

5 lucruri fundamentale despre OVARECTOMIE, operația pe care a suferit-o Angelina Jolie

5 lucruri fundamentale despre ovarectomie, operația pe care a suferit-o Angelina Jolie:

1. CÂND ESTE NECESARĂ EXTIRPAREA OVARELOR
Ovarectomia se face în anumite condiții bine delimitate în urma unui consult amănunțit și doar după recomandarea medicului. La ovarectomie se poate ajunge din următoarele cauze: un abces la nivelul trompelor uterine sau al ovarelor, cancer ovarian sau risc de cancer ovarian, endometrioză, chisturi ovariene, răsucirea unui ovar.

2. ELIMINAREA OVARELOR POATE PRODUCE ȘI ELIMINAREA UTERULUI
Operația de extirpare a ovarelor poate fi legată de multe ori și de cea de extirpare a uterului (histerectomie). Femeile cu risc crescut de cancer sunt nevoite ca pe lângă eliminarea ovarelor să îndepărteze și trompele uterine.

CITEȘTE ȘI: ANGELINA JOLIE ȘI-A EXTIRPAT OVARELE

3. RISCURILE INTERVENȚIEI DE ÎNDEPĂRTARE A OVARELOR
Orice intervenție chirurgicală are riscurile ei, prin urmare, și ovarectomia. Printre complicațiile care ar putea apărea în urma operației se numără sângerările abundente, riscul de infecții locale, afectarea organelor învecinate, fisurarea unei tumori canceroase, instalarea prematură a menopauzei sau deversarea celulelor potențial canceroase în tot corpul.

4. CUM SE PREGĂTEȘTE OPERAȚIA
Pacienta consumă numai laxative cu o zi înainte de intervenția chirurgicală, pentru golirea intestinului. De asemenea, aceasta nu are voie să mănânce înainte de operație și să consume puține lichide. Administrarea anumitor medicamente este interzisă (în funcție de caz) și de asemenea tratarea cu antibiotice pentru prevenirea infecției.

5. CUM SE FACE OPERAȚIA PROPRIU-ZISĂ
Medicul va face o incizie în abdomen pentru a ajunge la ovare, în începerea procesului de curățare a organismului în acea zonă și apoi de extirpare a ovarelor. Prima dată urmează deconectarea ovarelor de la sistemul circulator și de la țesutul care îl protejează. De asemenea, operația se mai poate face și prin mai multe înțepături mici (laparoscopie), adică undeva la trei sau patru tăieturi mai mici în abdomen: într-o incizie se introduce o cameră mică iar în cealaltă instrumentele chirurgicale necesare. Cu ajutorul camerei video, medicul chirurg poate vedea în timp real cum se comportă corpul la fiecare mișcare. Operația de extirpare a ovarelor prin laparoscopie este cel mai des utilizată de către medici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top