Connect with us

Revistateo.ro

5 lucruri pe care nu le stii despre PLANS

Stiri

5 lucruri pe care nu le stii despre PLANS

Cu siguranta nu stii aceste lucruri despre plans!

Plansul si lacrimile fac parte din viata noastra de zi cu zi si oricat ne-am dori nu putem renunta la aceste obiceiuri. Plangem cand suntem nervosi, cand ne intristam, plangem de frica sau uneori chiar de bucurie. Iata cateva lucruri pe care nu ti le-ai fi imaginat despre plans!

1. Lacrimile de tristete arata diferit fata de lacrimile care iti curg cand tai ceapa. Nu toate lacrimile sunt create in mod egal, desi sunt produse de aceleasi glande lacrimale. Daca privesti la microscop o lacrima de tristete, una de bucurie si una produsa de iritatiile ochilor, vei observa ca structurile lor moleculare sunt foarte diferite. Mai exista si lacrimile bazale, care au rolul de a proteja ochiul si sunt produse de cu totul alte glande.

CITESTE SI: CE SPUNE DESPRE TINE ROSUL UNGHIILOR

CITESTE SI: LEGENDELE ZILEI DE 1 APRILIE

2. Femeile plang mai mult decat barbatii. In timp ce o femeie plange de la 2 pana la 4 ori pe luna, studiile arata ca un barbat plange doar o singura data pe luna. Majoritatea barbatilor declara ca o sesiune de plans este foarte scurta, maxim 5 minute, in timp ce femeile au un plans de pana la 15 minute.

3. Barbatii prefera sa se distanteze cand o femeie plange. Lacrimile intimideaza aproape orice barbat, indiferent de motivul pentru care acestea sunt varsate. Studiile arata ca multi nu pot sa suporte nici mirosul sarat al lacrimilor si prefera sa evite aceste momente.

4. Nasul iti curge atunci cand plangi deoarece imparte efortul cu ochii. Cand capacitatea de drenaj este insuficienta, nasul preia aceasta functie si ajuta la eliminarea lacrimilor. De aceea avem tendinta de a ne sufla nasul dupa fiecare sesiune de plans.

5. Teoria conform careia lacrimile contin hormoni de stres este falsa. Sau cel putin asa arata ultimele studii in domeniu. Desi un plans bun te elibereaza, hormonii de stres nu au posibilitatea sa treaca in lacrimi.

Sursa foto: listsurge.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top