Connect with us

Revistateo.ro

masti

Cosmetica

5 masti de folosit TOAMNA care te intineresc cu 10 ANI

Toamna incepe sa puna stapanire pe vremea de afara, iar asta ne poate afecta tenul. Iata 5 masti de folosit in acest sezon care te intineresc.

Sezonul recoltelor vine cu o serie de dezavantaje pentru organismul nostru.

Pe langa faptul ca sistemul imunitar ne este dat peste cap, vremea schimbatoare incepe sa se vada si pe chipul nostru.

Pentru a evita acest lucru si a arata cat mai bine in aceasta toamna iti propunem sa incerci mastile ce au la baza fix recolta de sezon.

Masca de toamna din:

1. Pere

Aceste fructe delicioase sunt bogate in vitamina C si fibre, cu un efect hidratant asupra pielii. Din acest motiv sunt indicate a fi folosite in diverse masti de toamna. De exemplu, perele se decojesc, se paseaza pana se obtine o crema ce se amesteca cu un albus de ou si o lingurita de ulei de masline, iar masca rezultata se aplica pe fata si decolteu, pentru a ingriji pielea in profunzime.

CITESTE SI: Arata ca o MUMIE, insa cand isi da masca pentru frumusete jos… Chiar vezi EFECTELE!

CITESTE SI: Fa-ti propria masca anti-imbatranire folosind uleiul care te intinereste cu 10 ani!

2. Prune

Prunele reprezinta si ele o alternativa la ingredientele pe care le folosesti de obicei intr-o masca. Zdrobeste 3-4 prune, toarna peste ele o lingura de miere si inca una de iaurt si amesteca pana vei obtine o pasta. Aplica amestecul pe fata si lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care spala-ti tenul si clateste-l cu apa minerala (masca se aplica o singura data pe saptamana!).

3. Nuci

Contin o serie de vitamine esentiale (A, B, C), magneziu, calciu, fosfor, proteine, acizi grasi omega 3, etc. Intreaga lista face ca aceste fructe sa fie numai bune pentru a reprezenta ingredientul principal in mastile de toamne. Dupa ce ai macinat un pumn de nuci adauga putin lapte si o lingurita de miere, amesteca bine, iar amestecul rezultat aplica-l pe fata. La 20 de minute de la aplicare indeparteaza masca cu dischete imbibate in lapte, apoi, dupa inca 10 minute clateste cu apa calduta. ATENTIE! Aceasta masca nu este recomandata pentru cei cu ten sensibil.

4. Mere

Merele sunt si ele bogate in vitamina C si fibre, iar cei care nu au tenul sensibil isi pot face o masca de toamna din ele. Cel mai bun tratament pentru ten poate fi sucul de mere in combinatie cu putina miere si o banana zdrobita, pe care il poti aplica nu doar pe fata, ci si pe linia decolteului.

5. Struguri

In caz ca ai pielea uscata poti prepara foarte usor o masca de toamna din struguri albi. Zdrobeste 15-20 de boabe si amesteca-le cu un castravete ras (fin). Adauga o lingurita de miere si una de argila, apoi aplica pe fata timp de 20 de minute.

Tu ce alte masti de toamna mai cunosti?

Sursa foto shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top