Connect with us

Revistateo.ro

5 MOTIVE. De ce te îngrași mai mult ÎNAINTE de Crăciun și nu în timpul sărbătorii

Dieta si Sport

5 MOTIVE. De ce te îngrași mai mult ÎNAINTE de Crăciun și nu în timpul sărbătorii

Dacă ai impresia că zilele de Crăciun aduc kilograme în plus, ai o impresie greșită. Potrivit experților, o femeie se îngrașă cel mai mult cu câteva zile sau săptămâni înainte de Crăciun decât în timpul sărbătorilor. Iată mai jos explicațiile.

PROBE CULINARE, MESE CU PRIETENII, ZILE FESTIVE LA LOCUL DE MUNCĂ
Zilele de dinainte de Crăciun sunt așa numitele ”zile de risc”. De Moș Nicolae primești cadouri de la colegii tăi, iar printre acestea nu poate scăpa o prăjiturică, mai ales dacă muncești într-o colectivitate foarte lejeră și prietenoasă. „În ultimii an, există o tendință de festivități și reuniuni înainte de Crăciun: reuniuni cu colegii de muncă, cu prietenii, vizite familiale… toate aceste lucruri ne aduc kilograme în plus”, susține nutriționistul spaniol Maribel Lopera.

CELE MAI DELICIOASE REȚETE CULINARE DE CRĂCIUN, CLICK AICI!

De asemenea, înainte de Crăciun sunt oferte speciale în toate restaurantele și nu mai vorbim de nelipsitele târguri de Crăciun, cu bucăți tradiționale irezistibile și dulciuri de te lingi pe degete.

ÎNVEȚI SĂ GĂTEȘTI… MÂNCÂND
Înainte de Sărbători, multe femei fac repetiții pentru a ști să prepare cum trebuie anumite bucate de Crăciun. Aceste probe culinare, testate pe membrii familiei, pot pune în pericol dieta și duc la îngrășare.

LIPSA PETRECERILOR TEMATICE DINAINTE ȘI DUPĂ CRĂCIUN
Medicul nutriționist Lopera precizează că din experiențele ei cu persoanele care au ținut dietă a observat că acestea se îngrașă cel mai mult în perioadele în care nu au activitate: înainte de Crăciun și după Revelion. Petrecerile tematice sunt doar în zilele de Crăciun și Noaptea de Revelion, iar pacientele se refugiază în mâncare în primele zile din ianuarie din cauza depresiei și a lipsei de activitate.

DEPRESIA DE DUPĂ CRĂCIUN
Depresia de după Crăciun este un factor determinant pentru îngrășare. Crăciunul poate fi pentru multe persoane o perioadă în care să se simtă singure dar în care încearcă să fie fericite doar ca să nu sufere fix în acele zile. Cu toate acestea, reîntoarcerea la cruda realitate apare la câteva zile de după Crăciun. Nu mai spunem că în multe familii Crăciunul poate fi o sărbătoare tristă, mai ales la țară, unde nu există Crăciun fără rude care să se certe.

MĂNÂNC ACUM PENTRU A MÂNCA MAI PUȚIN DE CRĂCIUN
Unele persoane se îndoapă cu câteva zile înainte de Crăciun în ideea că vor depozita energie suficientă pentru zilele de sărbătoare astfel încât să nu dea iama în bucatele tradiționale ca să se îngrașe și mai tare. Da, numai că în orice perioadă ai mânca mai mult, fie că e vorba de o zi de sărbătoare sau nu, te vei îngrășa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top