Connect with us

Revistateo.ro

5 motive să consumi murături pentru sănătate

Naturiste

5 motive să consumi murături pentru sănătate

Murăturile fac parte deja din tradiția culinară a româncelor, fără să știe cât de sănătoase sunt gogonelele la borcan, castraveții sau ardeii. Potrivit ultimelor descoperiri științifice, a avea murături în cămară înseamă a deține o adevărată farmacie naturistă. Iată de ce.

Trebuie spus că, consumate împreună, gogonelele, castraveții, pepenele și ardeii la borcan pot constitui un medicament puternic împotriva mai multor boli și afecțiuni greu de tratat. Un studiu științific realizat într-o zonă rurală din Polonia arată că femeile care pun și consumă murături an de an sunt mai puternice din punct de vedere imunitar, rezistând în fața cancerului la sân sau cancerului de col uterin.

CITEȘTE ȘI: CASTRAVEȚII – BENEFICII NECUNOSCUTE

În Polonia, femeile consumă câte 30 de kilograme de varză murată în fiecare an, un adevărat record în Europa, iar acest lucru se vede prin reducerea cu 50% a numărului de cazuri de cancer la sân. În urma acestei descoperiri, oamenii de știință au aflat că fiecare legumă murată are propriile sale proprietăți vindecătoare, distincte de celelalte murături.

5 MOTIVE SĂ CONSUMI MURĂTURI PENTRU SĂNĂTATE:
1. Chiar dacă sunt procesate (adăugare de conservanți și apă), murăturile își păstrează nutrienții și vitaminele. Legumele bogate în vitamina C vor avea vitamina C și după faza de conservare, păstrându-și potențialul în proporție de peste 50%.

2. Anumite substanțe din legume devin mai ușor de asimilat de către organism dacă legumele sunt puse la murat. Printre aceste elemente benefice pentru organism se numără potasiul, siliciul, calciul sau seleniul.

3. Murăturile au puține calorii, tocmai datorită procesului de conservare. Acestea pot fi utilizate oricând în dietele pentru slăbit, mai ales castraveții și varza murată.

4. Murăturile conțin bacterii benefice pentru organism, cunoscute și ca probiotice naturale.

5. Au puteri antibacteriene și antivirale. Frunzele de țelină, semințele de mărar și de muștar sau hreanul țin la distanță virușii și microbii, protejând inclusiv sistemul nervos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top