Connect with us

Revistateo.ro

dantura

Stiri

5 obiceiuri care iti DISTRUG dintii, fara sa iti dai seama!

Esti convinsa ca procedezi bine, insa iti faci rau singura! Vezi ce obiceruri de zi cu zi iti distrug dantura!

1. Tii periuta de dinti uda in suportul special pentru calatorie.
Desigur, este important sa depozitezi periuta intr-un recipient special cat calatoresti, pentru a nu contacta microbi. Te-ai gandit insa ca la acelasi risc te expui si daca pui periuta uda in suportul special?

Umiditatea este cel mai bun mediu pentru ca bacteriile sa se dezvolte. Ei bine, intotdeauna asteapta sa se usuce periuta de dinti, inainte de a o impacheta!

2. Bei otet de mere.
Chiar daca este excelent pentru silueta ta si iti face bine si la sanatate, din pacate, dintii tai sunt afectati de efectul acid al otetului. Solutia este simpla: bea otet de mere doar cu ajutorul unui pai, astfel incat sa nu atinga dintii!

CITESTE SI: 4 metode IEFTINE prin care sa iti ALBESTI dintii. Nu ai sa crezi ce spune punctul 3!

CITESTE SI: Cum scapi de DUREREA DE DINTI cu… masaj

3. Speli prea mult periuta de dinti.
Este surprinzator dar DA! E posibil sa speli ceva prea mult! Daca cureti periuta de dinti minute in sir sau o bagi la cuptorul cu microunde ca sa o dezinfectezi, afla ca o strici! Perii vor fi deteriorati si nu vor mai avea acelasi efect. Cel mai bine este sa o clatesti bine si sa o lasi sa se usuce la aer.

4. Faci mai multe lucrrui cand te speli pe dinti. Chiar daca fiecare clipa pierduta e importanta pentru tine, daca faci dus sau citesti presa in timp ce te speli pe dinti, nu te concentrezi destul asupra acestui gest si e posibil sa nu faci corect actul de periaj. Mai bine acorda-ti cateva minute ca sa te speli corect pe dinti.

5. Inainte de a te spala pe dinti bei apa cu lamaie sau suc de portocale. La fel ca otetul de mere, pe cat sunt de sanatoase pe interior, pe atat de nocive se dovedesc a fi pentru dantura ta. Acidul de la lamaie sau portocala sensibilizeaza dintii, iar atunci cand tu dai cu periuta si cu pasta de dinti nu faci decat sa subtiezi stratul de smalt. Mai bine bea ceva care sa neutralizeze aciditatea, precum o solutie din apa si bicarbonat de sodiu sau un pahar cu lapte si abia apoi spala-te pe dinti!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top