Connect with us

Revistateo.ro

obiceiuri

Stiri

5 obiceiuri de zi cu zi ce te afecteaza MAI MULT ca fumatul

Cu totii avem obiceiuri mai putin sanatoase, insa urmatoarele 6 au fost considerate mai periculoase decat fumatul.

Chiar daca au fost catalogate ca fiind mai nesanatoase decat fumatul, urmatoarele 6 obiceiuri pot fi rezolvate cu putina vointa.

1. Statul pe scaun

In ciuda faptului ca unii dintre noi mai fac si sport, statul pe scaun pentru o perioada mare de timp a fost asociat de catre oamenii de stiinta cu mai multe probleme de sanatate. Sfatul specialistilor este sa luati pauze mici si sa va ridicati de pe scaunul de la birou pentru a face cativa pasi.

2. Solarul

In caz ca nu stiati (sau nu ati vrut sa aflati) solarul poate duce la aparitia a aproape 420.000 de cazuri de cancer de piele pe an doar in Statele Unite, comparativ cu aparitia a 226.000 de cazuri de cancer la plamani. Pentru o stralucire naturala incercati sa consumati mai multi morcovi si rosii, iar asa veti reduce timpul petrecut la salonul de bronzat.

CITESTE SI: Nu te poţi lăsa de fumat? Asta cu siguranţă TE VA MOTIVA!

CITESTE SI: 4 obiceiuri TOTAL GRESITE pe care le ai seara, ce iti strica SOMNUL DE FRUMUSETE

3. Gatitul pe gaz

Conform unor cercetari in domeniul alimentatiei, cei care gatesc pe gaz primesc o doza-extra de monoxid de carbon, dioxid de azot si formaldehida, substante ce se regasesc si in cazul celor care fumeaza pasiv. Indicat ar fi sa folositi de fiecare data hota de aerisire, caci aceasta reduce nivelul de poluare cu pana la 90%, in afara de mirosul mancarii gatite.

4. Mancati prea multa carne si branza

Studiile arata ca proteinele animale contin o cantitate mare de IGF-1, un hormon responsabil cu cresterea, ce poate stimula dezvoltarea celulelor canceroase. Incercati sa inlocuiti unele proteine animale cu cele vegetale.

5. Gatitul cu ulei gresit

Alte studii au aratat cum gatitul la temperaturi inalte cu ulei vegetal elibereaza aldehide si hidrocarburi aromatice policiclice, o serie de compusi intalniti si in fumul de tigara. Recomandarea ar fi sa alegeti tipul de ulei specific pentru modul in care pregatiti alimentele. De exemplu uleiul de masline este indicat pentru alimentele gatite la temperaturi reduse, pe cand cel de avocado este ideal in pregatirea mancarii la temperaturi inalte.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top