Connect with us

Revistateo.ro

5 produse din trusa de machiaj care te pot imbolnavi

Stiri

5 produse din trusa de machiaj care te pot imbolnavi

Exista anumite produse in trusa de machiaj care iti pot face mai mult rau decat bine. Este foarte important sa respecti termenul de valabilitate al acestor produse si sa le pastrezi in conditii de maxima igiena. Substantele pe care acestea le contin pot dauna in anumite cazuri. Iata despre ce este vorba!

1. Mascara. Un studiu efectuat in 2014 a demonstrat ca 70% dintre femei folosesc rimelul un timp prea indelungat. Acest lucru genereaza acumularea unor bacterii periculoase in recipientul acestui produs. In contact cu ochii acestea pot provoca iriatii sau infectii grave. Asigura-te ca nu folosesti un rimel mai mult de 4 luni!

CITESTE SI: MACHIAJ – TENDINTELE ANULUI 2016

CITESTE SI: CUM SA OBTII UN LOOK PIN UP

2. Creionul dermatograf. Un creion dermatograf poate fi ascutit foarte des, insa acest lucru nu elimina toate bacteriile care se acumuleaza la suprafata lui. Il poti sterge din cand in cand cu o solutie dezinfectanta pentru a te asigura ca nu iei contact cu microbii. Fa acest lucru foarte des daca eyelinerul pe care il folosesti nu are un capac. Evita aplicarea acestui produs spre interiorul pleoapei.

3. Sclipiciul. Desi arata minunat pe pleoape, sclipiciul nu este cel mai grozav produs din trusa de machiaj. In functie de textura pe care o are se poate numara printre cele mai periculoase. Particulele minuscule pot patrunde in ochi si pot provoca iritatii in special persoanelor care au o sensibilitate aparte. Evita-l daca nu este absolut necesar.

4. Fondul de ten. Fondul de ten expira dupa 12 luni, insa daca iti introduci degetele in recipient atunci trebuie sa il inlocuiesti la maxim 6 luni, daca nu vrei sa te confrunti cu iritatiile. Aceasta regula este valabila chiar si pentru fondul de ten pudra.

5. Ondulatorul de gene. Acesta se murdareste foarte usor de mascara, praf si bacterii. Curata-l cat mai bine inainte si dupa fiecare utilizare. Foloseste un produs dezinfectant sau chiar alcool sanitar daca nu ai altceva la indemana.

sursa foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top