Connect with us

Revistateo.ro

5 remedii eficiente pentru a trata celulita

Stiri

5 remedii eficiente pentru a trata celulita

Deși nu este o problemă medicală gravă, celulita este inestetică și deranjantă. Ea reprezintă, în principal, acumularea de celule adipoase și toxine care nu au fost eliminate din organism. Se instalează în special în zona coapselor, feselor și a abdomenului și poate apărea atât la femei, cât și la bărbați. Ce e drept, sexul frumos este afectat în cea mai mare măsură, estimându-se că aproximativ 85% dintre femei suferă de această afecțiune. Celulita poate să apară și la persoanele care au un procent mic de grăsime corporală și se poate dovedi a fi greu de îndepărtat. Există însă anumite remedii care pot diminua aspectul de coajă de portocală. Este aproape imposibil să scapi de celulită în totalitate, însă poți urma anumiți pași pentru a ameliora situația.

1. Ceaiul verde. Consumul regulat de ceai verde stopează producția de enzime care absorb grăsimea, ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește metabolismul. Fă-ți un obicei din a bea dimineața o cană de ceai verde în loc de cafea.

CITEȘTE ȘI: REMEDII INEDITE ÎMPOTRIVA VERGETURILOR

2. Baie cu sare. Adaugă sare mare în apa în care te îmbăiezi. Apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte, iar baia trebuie să dureze cel puțin 20 de minute. Acest obicei te va ajuta să elimini o parte din celulită.

3. Periajul. Periajul pielii uscate te ajută să îndepărtezi toxinele din care este compusă celulita și întărește epiderma. Este unul dintre cele mai simple moduri de a ameliora aspectul de coajă de potrocală. Cel mai important este să ai grijă ce fel de perie folosești. Alege una din păr natural, care nu este rigidă, pentru a nu irita pielea.

4. Uleiul de ienupăr. Uleiul de ienupăr reduce în mod eficient celulita, deoarece are proprietăți detoxifiante. Se amestecă 30 de picături de ulei de ienupăr cu 4-5 linguri de ulei de măsline și se masează zona afectată, până ce pielea absoarbe tot amestecul. Se repetă acest proces de două ori pe zi. După o lună aspectul pielii se va îmbunătăți considerabil.

5. Oțetul din cidru de mere. Se amestecă o parte de oțet de cidru de mere cu două părți de apă și o linguriță de miere de albine. Se aplică amestecul pe zonele afectate și se lasă să acționeze 30 de minute, iar apoi se clătește cu apă caldă.

Atenție! Celulita nu este ușor de îndepărtat si probabil nu vei scăpa în totalitate, însă aspectul zonelor afectate se va îmbunătăți dacă apelezi la aceste remedii. Desigur, există terapii medicale moderne cum ar fi laserul sau sistemele de radiofrecvență care promit mai multe. Nu uita că cel mai bine este să previi apariția celulitei prin sport și o dietă echilibrată!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top