Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

5 secrete pentru a creste un copil reusit, potrivit expertilor de la Universitatea Harvard

Sa cresti un copil care sa fie mai bun decat tine, mai capabil si mai fericit este o provocare pe care o au toti parintii de depasit.

Multi parinti se inspira din comportamentul parintilor lor atunci cand isi cresc copilul si ajung sa faca unele greseli pe care cu greu le mai pot remedia.

In schimb, alti parinti apeleaza la tehnici moderne, care functioneaza cu succes.

Expertii de la celebra Universitate de la Harvard te invata cum sa iti cresti un copil reusit care sa fie responsabil, gentil si sa aiba compasiune.

5 secrete pentru a creste un copil reusit, potrivit expertilor de la Universitatea Harvard

In primul rand, trebuie sa iti inveti copilul sa isi controleze emotiile. Daca observi ca a stricat un lucru in casa, nu trebuie sa incepi sa tipi si sa te arati dezamagit pentru ca s-a intamplat acest lucru. Iti vei irosi energia, il vei speria pe copil si vei strica tot momentul. Cel mai bine, este sa incerci sa fii calm si sa ii spui ca puteti repara impreuna acest lucru, daca se poate intampla acest lucru. Trage aer in piept adanc, expira si numara pana la cinci. Te vei calma si vei reusi sa ii explici copilului ce nu a facut bine si sa ii arati ce trebuia sa faca, dar cu calm.

2. Invata-l pe copil sa fie responsabil de actiunile sale. Copiii imita ceea ce fac parintii lor, iar adultii sunt modelul lor dupa care se ghideaza. Invatandu-l sa fie responsabil pentru ceea ce face, atunci va deveni un adult pe care toata lumea isi va dori sa il aiba in preajma. In cazul in care il vezi ca arunca lucruri pe jos, mergeti la o sesiune de curatat parcul de gunoaie, iar gandul de a mai arunca lucruri in alta parte decat la cosul de gunoi ii va trece rapid.

5 secrete pentru a creste un copil reusit, potrivit expertilor de la Universitatea Harvard

3. Invata-l pe copil sa fie plin de compasiune, sa ii ajute pe cei mai slabi decat el si sa se imprieteneasca doar cu copiii care ii pot deveni prieteni fara sa le ceara ceva in schimb.

4. De asemenea, invata-l pe copil sa fie recunoscator pentru ceea ce primeste, chiar daca este un lucru mic. Sa invete sa multumeasca si sa recompenseze darurile care i se fac cu o imbratisare ori cu un zambet il va transoforma pe copil intr-un adult demn de toata lauda.

Citeste si: Ne dezbracam sau nu in fata copiilor? Argumente pro si contra

5. Invatati sa petreceti mai mult timp impreuna – un timp de calitate petrecut impreuna, departe de datoriile zilnice leaga o familie si o relatie intre parinti si copii. O iesire in parc sau o excursie cu masina poate deveni momentul perfect in care poti sa fii si tu stangaci si sa ii arati copilului ca nu esti perfect, dar ca il iubesti mai presus de orice.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top