Connect with us

Revistateo.ro

5 sfaturi gresite despre sanatate

Stiri

5 sfaturi gresite despre sanatate

Nu de putine ori primim tot felul de sfaturi despre cum sa avem grija de sanatatea noastra. Sunt insa aceste sfaturi tot timpul binevenite? Iata 5 sfaturi despre sanatate pe care nu ar trebui sa le asculti niciodata!

1. NU MANCA GRASIMI CA SA POTI SLABI
FALS. Grasimea este extrem de importanta pentru hranirea creierului tau. Grasimea ne ajuta sa absorbim vitaminele solubile in grasime, precum esentiala vitamina D. Grasimea este contraindicata nu datorita proprietatilor sale benefice asupra organismului ci datorita numarului mare de calorii pe care il are pe gram. Spre deosebire de carbohidrati si proteine, care au 4 calorii pe gram, grasimea are 9 calorii. Tocmai de aceea, este recomandat sa fie consumata cu moderatie, dar in niciun caz deloc!

CITESTE SI: LISTA E-URILOR PERICULOASE DIN ALIMENTE

2. ORICE REZULTAT SE OBTINE PRIN SUFERINTA
FALS. Sportul este important pentru organism insa nu trebuie sa abuzezi de corpul tau si sa il transformi intr-un robot. Daca atunci cand ti-e foame, esti obosit sau simti ca iti explodeaza muschii tu continui sa faci sport, te supui unor rani pe care nu ti le imaginezi. Nu exagera cu sportul pana la starea de vomitare sau tremuratul incheieturilor pana la rupere. Fa sport cu moderatie si combina exercitiile grele cu cele usoare.

3. ITI CALCULEZI FIECARE CALORIE CONSUMATA
GRESIT. Un pachet de 200 de calorii de chispuri are un efect diferit asupra organismului decat 200 de calorii din avocado. In cazul in care mananci alimente fara calorii si pline de zahar, vei avea exces de calorii si deficit de nutrienti. Asta se traduce printr-o pofta de mancare care nu se mai termina.

4. CITESTE CU ATENTIE CE CONTINE UN ALIMENT
Ti se spune adesea sa citesti continutul nutritiv al produselor pe care le consumi, de pe ambalaj? Stiai ca multe dintre produse nu au trecute continutul nutritiv? Fereste-te de produsele cu eticheta si o lista lunga de ingrediente! Produsele fara eticheta sunt in general mai bune (si aici facem referire la fructele si legumele de la bunica din ograda)

5. CONSUMA TOTUL CU MODERATIE
PARTIAL ADEVARAT. Acest sfat este bine venit atunci cand ceea ce consumi se afla la limita riscului pentru sanatate. Exista insa unele lucruri pe care nu trebuie sa le mananci niciodata. Tartrazina, de pilda, are un efect extrem de negativ asupra creierului. Evita E-urile cancerigene si colorantii pe care ii gasesti pe diferite ambalaje si opteaza pentru alimente cat mai putin procesate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top