Sanatate
Top 6 alimente care produc cancer
Cele 6 alimente care produc cancer sunt consumate zilnic de tine. Daca ne luam dupa teoriile care folosesc structuri piramidale pentru a explica felul in care evolueaza societatea si cum ar trebui sa traim, noi functionam in clipa de fata dupa o piramida rasturnata. Alimentele care produc cancer se afla in varful piramidei, acestea fiind cele pe care trebuie sa le consumam rar.
Stiai ca maladia numita cancer nu exista in anumite triburi indigene? Acolo oamenii se hranesc asa cum ar trebui sa o facem si noi. Ei consuma fructe si legume, ierburi, cat mai putina carne. In triburile amazoniene, acolo unde nu a ajuns inca viata moderna in totalitate, indigenii mananca pesti pe care ii culeg singuri, fara sa mearga la fermele acvatice unde acestia sunt tratati cu tot felul de chimicale care dauneaza sanatatii omului civilizat, de la oras.
Semnele cancerului sunt clare si pot fi „citite” la timp
LISTA SĂNĂTĂȚII: Cele 34 de alimente anti-cancer
Conform piramidei alimentatiei, pentru a fi feriti de boli, mai ales de cancer, trebuie sa consumam mai mult din ceea ce se afla la baza piramidei: legume, fructe, paine facuta in casa, cereale integrale si carne fara prea multa prajeala ori tratata cu hormoni. Noi facem exact invers: intrucat traim in secolul vitezei, consumam mancare semipreparata, mult zahar, sare si o serie de E-uri pe care ii gasim in produse de tip fast-food sau cu ambalaje sclipicioase.
Cele 6 alimente care produc cancer:
1. ALIMENTELE CONSERVATE/ AFUMATE
Nitratii care se folosesc la afumarea carnurilor sau la conservarea lor, odata ce ajung in corpul nostru, produc tot felul de reactii chimice si instaleaza terenul perfect pentru dezvoltarea tumorilor cancerigene.
2. PESTII DE LA FERME
Apa din fermele piscicole este mai poluata decat apa de izvor ori de la o balta sau un lac dintr-o zona rurala. Substantele care polueaza apa de la fermele acvatice schimba structura chimica a pestilor, inclusiv consistenta carnii. Aceasta devine nesanatoasa pentru organismul nostru.
3. ALIMENTE CU GRASIMI TRANS SI ULEIURI HIDROGENATE
Hidrogenul adaugat in uleiul vegetal produce cancer. Hidrogenarea, asa cum se numeste procesul amintit mai devreme, este folosita pentru prelungirea artificiala a prospetimii mezelurilor si a altor alimente de acest tip. Grasimile trans duc la diabet, cancer sau accident vascular cerebral.
4. POPCORN
Popcornul preparat in cuptorul cu microunde este o bomba pentru celulele noastre. Pungile de popcorn contin acid perfluorooctanoic si sulfonat perfluoroctan. Aceste substante incalzite in microunde duc la instalarea si dezvoltarea celulelor canceroase.
5. CARNEA INCINSA IN ULEI SI CARNEA LA GRATAR
Expunerea la radicalii liberi creste odata ce carnea este plina de hidrocarburi policiclice amoratice, care se formeaza se pregatesc preparatele la gratar ori pe plita incinsa.
6. ZAHARUL
Tumorile maligne se hranesc cu zahar. Zaharul se gaseste in biscuitii procesati, unele fructe, paste fainoase, ciocolata si chiar si in painea industriala.