Connect with us

Revistateo.ro

micul

Sanatate

6 alimente pe care nu e bine sa le consumi dimineata. Micul dejun nu va mai arata niciodata la fel

Micul dejun este cea mai importanta masa, insa trebuie sa fii atent ce pui in farfurie. O sa fii surprins, dar multe dintre alimentele cu care erai obisnuit la micul dejun nu sunt recomandate.

1. Cereale

Poate este surprinzator ca micul dejun considerat clasic nu este permis, insa cele mai multe cereale sunt, din pacate, modificate genetic sau „imbunatatite” cu mult zahar. Doar daca esti sigur ca ovazul sau graul pe care le consumi sunt sanatoase, inseamna ca le poti alege pentru prima masa a zilei.

2. Clatite

Clatite, faguri, clatite americate, nu conteaza ce varianta, dar nu sunt bune pentru micul dejun. Sunt facute din carbohidrati, in special faina rafinata, si contin zahar, lucruri care le fac sa fie nepotrivite pentru prima masa a zilei. Daca le mai servesti si cu ciocolata sau gem iti poti lua adio de la clatite la micul dejun.

3. Batoane granola

Batoanele de tip granola, cu cereale, cumparate din comert, nu sunt potrivite pentru micul dejun. Chiar daca sunt vandute cu specificatia „fitness”, acestea au totusi zahar in compozitie, o alegere nefericita pentru masa de dimineata. Poti face singur batoane granola, cu putine zaharuri si multe seminte.

4. Suc de fructe

Este foarte sanatos, insa tine cont ca si fructele contin destul de mult zahar. E bine sa consumi doar un fruct dimineata, iar dintr-o portocala sigur nu obtii prea mult suc. Deci, consum-o ca atare si bea un pahar cu apa.

5. Dulciuri

Gogosi, briose, chec, ciocolata si cam toate dulciurile nu sunt recomandate la micul dejun. Motivul este ca zaharul continut iti va da un puseu de energie, care va trece rapid si te va molesi pentru intreaga zi. Este foarte bine sa incerci sa nu le consumi deloc, dar daca iti este pofta de ele, mai bine pastreaza-le pentru pranz.

 

6. Mezeluri

Carnurile procesate, precum carnati, sunca presata, salam sau orice alte tipuri de mezel sunt asociate cu riscul de a face cancer. Sunt, intr-adevar, usor de mancat si par o optiune buna pentru micul dejun, insa realitatea este ca trebuie sa fii foarte atent la eticheta. Singura sansa de a manca mezeluri dimineata e sa fii sigur ca acestea nu contin nitrati.

Sursa foto: hotelinwindermere.net

CITESTE SI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Şi tu faci asta greşit la micul dejun?

Micul dejun este considerat cea mai importantă masei a zilei. Află de la „Minutul de sănătate” ce greşeală majoră facem încă de la prima oră.

CITEŞTE ŞI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Uite cum recunoşti legumele cu azot în exces

Cu toţii avem diferite obiceiuri alimentare mai mult sau mai puţin sănătoase, însă, de departe, cea mai mare atenţie trebuie oferită primei mese ale zilei, respectiv micul dejun.

Nutriţioniştii spun că, în general, farfuria de mâncare ar trebuie să fie pe jumătate cu legume şi fructe, un sfert să fie ocupată de cereale integrale, iar celălalt sfert de proteine.

Greşeala pe care foarte mulţi oameni o fac atunci când servesc micul dejun este să mai pună în meniul lor acel sfert de proteine. Ei bine, fără aceste elemente importante pentru noi, organismul nu va avea energia necesară şi ne vom trezi că ne este foame la nici o oră după ce ne-am ridicat de la masă.

Asta duce la o serie de derapaje alimentare, căci la prânz vom fi lihniţi de foame şi vom avea tendinţa să exagerăm cu porţiile de mâncare de la jumătatea zilei. Spre exemplu, femeile ar trebui să ştie că au nevoie zilnic de aproximativ 80 – 100 de grame de proteine, în funcţie de activităţile fizice întreprinse sau de greutate.

Pentru că, în mod normal, organismul nostru nu poate să asimileze decât 30 de grame de proteine la o masă, este indicat ca acestea să fie împărţite pe fiecare etapă a zilei.

Astfel, nu este nevoie ca la micul dejun să umplem farfuria cu grătare, fripturi, cârnaţi, ori alte mâncăruri de genul acesta, dar este indicat să avem la prima masă a zilei un ou fiert, brânză, salată şi un fruct. Să nu uităm că o sursă importantă de proteine o reprezintă şi seminţele, nucile sau fasolea.

Sursa foto thebridge-can.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top