Connect with us

Revistateo.ro

6 legi ale vieții care nu pot fi descrise în cuvinte

Stiri

6 legi ale vieții care nu pot fi descrise în cuvinte

Limbajul joacă un rol extrem de important în felul în care conceptualizăm lumea în care trăim, motiv pentru care anumite trăiri sau sentimente, gânduri nu pot fi descrise prin cuvinte sau puse în acțiune așa ca și cum ai lua micul dejun. Există legi ale vieții care sunt valabile în afara spațiului și timpului în care trăim.

OAMENII CONȘTIENȚI ȘI ATENȚI AU COMPASIUNE
Și nu e de mirare. Compasiunea înseamnă conclucrarea perfectă dintre minte și inimă, mai ales că în limbile asiatice mintea și inima au același cuvânt. A fi în deplinătate mentală pentru asiatici înseamnă a fi atent și conștient la ce ți se întâmplă ție și semenilor tăi.

DACĂ EȘTI CURIOS, AFLĂ ȘI: POVESTEA OCULTĂ A HOROSCOPULUI

NEÎNFRICAREA NU ÎNSEAMNĂ DOAR LIPSA FRICII
Așa cum a zis și Rumi, „orice este aranjat în favoarea ta” – acest lucru semnifică faptul că dacă ai convingeri puternice vei putea trece peste toate problemele. Convingerea ta puternică modifică în sine realitățile, atât cele din imaginar cât mai apoi cele din realitatea imediată. O credință puternică înseamnă neînfricare.

CRIZA ȘI OPORTUNITATEA MERG MÂNĂ ÎN MÂNĂ
Aceasta este una dintre numeroasele legi ale vieții. Nu trebuie să te panichezi dacă treci printr-o situație de criză, deoarece înseamnă o nouă oportunitate în același timp. Pentru a descrie cuvântul „criză”, chinezii folosesc caractere specifice primejdiei dar și oportunității, șansei.

GÂNDIREA ÎȚI SCHIMBĂ VIAȚA
Gândurile care formează val-vârtejuri în mințile noastre ne duc la anumite stări emoționale, bune sau proaste. Pentru gând, sanscrita oferă o explicație și descri termenul ca „vârtej”. Tocmai de aceea asiaticii practică yoga, deoarece yoga linișește gândurile care învolburează mințile. Felul în care gândești îți poate așadar schimba viața.

MAI ÎNTÂI TREBUIE SĂ NE IUBIM PE NOI ÎNȘINE
Aristotel a vorbit destul de mult despre iubirea de sine, făcând referire la cine este prieten cu adevărat. Acesta spune că un prieten este de fapt un alt sine, astfel încât omul trebuie să se iubească în primul rând pe el însuși și apoi pe ceilalți.

SUFERINȚA TE ÎNALȚĂ
Credința buddhistă spune că una dintre formidabilele legi ale vieții care nu pot fi descrise decât prin experiență proprie este și cea a evoluării prin suferință. Suferința este problema care îl împiedică pe om să ajungă la Nirvana, starea de plenitudine absolută, de fericire supremă. Din fiecare suferință, omul învață noi și noi lucruri pentru a fi și mai bun decât a fost.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top