Connect with us

Revistateo.ro

Relatii

6 lucruri de știut despre SIFILIS

6 lucruri de știut despre sifilis:

1. Sifilisul este provocat de o bacterie care se numește Treponema Pallidum. Boala nu se transmite doar prin contact sexual ci și prin contact direct cu zona infectată!

2. Există mai multe forme de manifestare a sifilisului: sifilisul primar, secundar și terțiar. Există, de asemenea, trei stadii ale bolii: două active și unul latent.

CITEȘTE ȘI: MITURI ȘI ADEVĂRURI DESPRE SEX

3. Simptome: Nu există. Sifilisul este o boală asimptomatică. Sifilisul primară poate fi însă recunoscut prin petele roșii care apar în zona congenitală, atât la femei cât și la bărbați. Sifilisul primar se poate transforma într-o ulcerație dureroasă, dacă nu este tratat cum se cuvine.

4. Sifilisul secundar este a doua fază a bolii, în cazurile în care pacienții nu s-au tratat de cel primar. Se recunoaște prin leziuni în zona genitală, de culoare roșie, sau obturarea căilor limfatice cu edemul penisului ori îngustarea congenitală sau chiar inflamarea anormală a organului genital, și dureroasă în același timp.

5. Sifilisul latent este cel intermediar dintre cel secundar și terțiar. Sifilisul laten este asimptomatic, însă, cu toate acestea, germenii sunt extrem de activi în organism.

6. Sifilisul terțiar reprezintă cea mai avansată etapă a bolii. Pot apărea noduli uriași și se recurge în mod obligatoriu la intervenție chirurgicală ce poate afecta organismul. Sifilisul terțiar poate afecta mai multe organe, inclusiv creierul uman. Se deteriorează capacitatea simțului și se poate ajunge la deces.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Relatii

To Top