Connect with us

Revistateo.ro

patut-bebe

Stil de viata

6 lucruri la care sa fii atent atunci cand cumperi un patut pentru bebe

Achizitionarea unui patut pentru bebe se numara printre prioritatile viitorilor parinti. Acolo va fi locul in care cel mic va petrece cel mai mult timp, iar el trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte, pentru ca somnul si joaca din primele luni sa se petreaca intr-un mediu in care siguranta si confortul sa se impleteasca perfect.

Exista, bineinteles, o multitudine de modele in ceea ce priveste un patut pentru bebe: standard, convertibil si rotund. Vorbim aici despre design si ce crede fiecare mamica si fiecare tatic ca se potriveste in camera piticului lor, dar si despre bugetul fiecarei familii. Mai departe, insa, intervin lucrurile pe care viitorii parinti trebuie sa le ia in considerare atunci cand vine vorba despre cumpararea unui patut pentru bebe.

  1. Ai grija ca distanta dintre zabrelele patutului pentru bebe sa nu fie mai mare de 3 centimetri, pentru a nu-l pune in pericol pe bebe, el putandu-si foarte usor sa isi prinda manutele daca distanta este mai mare.
  2. Identifica defectele patutului pentru bebe. El nu trebuie sa aiba zgarieturi, crapaturi, colturi taioase, iar toate componentele trebuie sa fie bine asamblate, pentru a evita accidentele grave din timpul noptii, cand bebe se misca foarte mult.
  3. Salteaua unui patut pentru bebe trebuie sa aiba aceleasi dimensiuni ca rama lui, pentru a se evita spatiile dintre ea si cadrul patutului. Mai mult decat atat, trebuie sa fie ferma. Bebe poate risca afectiuni ale coloanei si structura lui osoasa se poate deforma.
  4. Verifica daca salteaua este ajustabila, pentru ca mai tarziu sa o poti regla. Cel mic creste rapid in primele luni de viata. Mecanismul prin care se poate ajusta inaltimea saltelei trebuie sa fie usor de manevrat, dar nici nu trebuie ca bebe sa aiba acces la el atunci cand se joaca in patut.
  5. Evitati achizitionarea unui patut pentru bebe la mana a doua! Nu se economisesc bani astfel, ci se pune in pericol siguranta celui mic. Stabilitatea unor astfel de patuturi este usor indoielnica, materialul s-a deteriorate intre timp, astfel ca multe dintre conditiile pe care un patut pentru bebe trebuie sa le indeplineasca nu mai stau in picioare si deci reprezinta un pericol pentru el.
  6. Este important ca patutul pentru bebe sa se poata deplasa usor prin camera. Frana este insa absolut necesara, pentru ca ghemotocul de energie sa nu cada cu patutul atunci cand incearca sa le atraga atentia parintilor ca s-a trezit si are chef de joaca.

Intra pe site-ul Noriel si descopera varietatea de oferte la patuturile pentru bebelusi. Preturile sunt accesibile, iar conditiile de siguranta pentru bebe sunt indeplinite. Pentru ca Noriel il pune pe primul loc pe bebe intotdeauna!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top