Connect with us

Revistateo.ro

Cuplu

6 moduri în care SEXUL interacționează cu CREIERUL tău

6 moduri în care sexul interacționează cu creierul tău:

1. SEXUL E PRECUM COCAINA
Sexul este un drog și asta pentru că în timpul actului sexual se eliberează dopamina, un neurotransmițător responsabil cu activarea centrului de recompense al creierului. Dopamina cauzează euforia și în cazul narcomanilor sau al consumatorilor de droguri, în general.

2. SEXUL FĂRĂ PREZERVATIV TE SCAPĂ DE DEPRESIE
În urma unui studiu apărut în 2002, s-a constatat că femeile care făceau sex fără prezervativ erau mai puțin depresive decât cele care se protejau.

CITEȘTE ȘI: 3 TIPURI DE RELAȚIE SEXUALĂ. ÎN CARE TE ÎNCADREZI?

3. SEXUL TE POATE BĂGA ÎN DEPRESIE
Așa cum poate să te elibereze de starea tristă pe care o ai, te poate la fel de bine băga în ea. Tehnic, este vorba despre disforia postcoitală și apare imediat după ce ai făcut sex. Atunci, spun specialiștii, ai nevoie de afecțiune și căldură.

4. SEXUL TE FACE MAI PROST
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că 7 din 100.000 de persoane care întrețin frecvent relații sexuale suferă pierderi de memorie la fiecare act sexual.

5. SEXUL E BUN PENTRU CARDIACI
Sexul este până la urmă și o activitate sportivă. Este benefic pentru persoanele care au probleme cu inima și ajută la circulația sângelui. Totodată, îți dă o stare de bine și îți oxigenează creierul de gândurile negre și stările închistate de umor.

6. SEXUL TE ADOARME
Imediat după o partidă de amor, bărbații adorm repede, spre disperarea femeilor. Medicii au o explicație: cortexul prefrontal încetinește după ce a avut loc ejacularea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top