Connect with us

Revistateo.ro

6 principii pentru o viata sanatoasa si echilibrata

Stiri

6 principii pentru o viata sanatoasa si echilibrata

Ultima tendinta in lumea celor care sunt preocupati de sanatatea lor interioara si exterioara este adoptarea unui concept ce incurajeaza consumul unei cantitati cat mai mici de alimente procesate. Principiile sunt similare recomandarilor facute de organizatiile de sanatate publica.

Acest concept dateaza inca din perioada anilor 1960, cand oamenii au inceput sa respinga mancarea semipreparata din motive ce tineau mai degraba de morala si valorile sociale. Actualul curent sustine o abordare sanatoasa a alimentatiei si a stilului de viata pentru maximizarea starii de sanatate. Este o abordare flexibila care poate fi adoptata la orice fel de program.

Iata care sunt cele 6 concepte esentiale pentru o viata echilibrata.

1. Elimina alimentele semipreparate din dieta
Produsele semipreparate se gaseste in orice magazin alimentar. Mancarea semipreparata este tot ceea ce gasesti intr-o punga, cutie, recipient de plastic sau conserve. Majoritatea alimentelor consumate trebuie sa fie crude.

2.Include carbohidrati si proteine la fiecare masa
De regula consumam suficienti carbohidrati si grasimi, insa ne lipsesc proteinele, mai ales dimineata. Proteinele sunt importante pentru muschi si te pot ajuta sa-ti scazi pofta de mancare.

CITESTE SI: Tratamente naturiste pentru combaterea depresiei

CITESTE SI: 5 lucruri banale pe care sa le faci pentru SANATATEA ta ACUM

3.Mananca putin si des
Pe langa cele trei mese principale ale zilei ar trebui sa consumi si doua sau trei gustari. Astfel nu vei mai sari peste mese sau nu vei manca prea mult. Acest obicei iti va mentine glicemia la parametri optimi.

4.Nu consuma bauturi cu un continut ridicat de calorii
Cafeaua sau sucurile adauga in medie 400 de calorii pe zi. Alege ceaiul neindulcit, apa sau sucul natural de fructe pentru a evita aceasta problema.

5.Nu uita de sport
Exercitiile fizice trebuie realizate des. Acestea te vor ajuta sa scapi de depunerile de grasime si iti vor intari muschii. Sportul iti va mentine inima, plamanii si oasele puternice.

6.Traieste in comuniune cu natura
Adopta obiceiuri cat mai naturale. Invata sa folosesti produsele prietenoase cu natura. Asa cum tie nu iti place sa faci rau celor din jur, tot asa nu degrada nici natura. Natura este o entitate si chiar daca suntem de parere ca natura nu simte si nu reactioneaza, ne inselam.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top