Connect with us

Revistateo.ro

7 diferente stiintifice intre femei si barbati

Stiri

7 diferente stiintifice intre femei si barbati

7 diferente stiintifice intre femei si barbati. De ce sunt barbatii atat de aerieni? De ce femeile reusesc sa mearga la cumparaturi fara o lista pe care sa fie trecute toate alimentele sau cum se explica faptul ca doamnele vad lucrurile mai bine intr-o camera dezordonata decat barbatii?

7 diferente stiintifice intre femei si barbati:

1. CREIERUL FEMEILOR ESTE MAI ACTIV IN TIMPUL SOMNULUI

Creierul femeilor este mai ‘tare’ decat cel al barbatilor, cel putin atunci cand se odihneste. Daca la barbati, creierul odihnit isi reduce activitatea electrica (70% din ea este blocata), la femei situatia sta diferit: scanerul este activ in proportie de 90%.

2. FEMEILE CUNOSC MAI MULTE CULORI

Femeile au doi cromozomi X, iar asta le ajuta sa recunoasca mai multe culori decat barbatii. Putina lume stie ca doamnele au albul ochilor mai mare decat barbatii, lucru care le ajuta in distingerea cromatica si comunicare interpersonala.

DEFECTUL pentru care femeile ii adora pe barbati

Huff.ro: FOTO. 10 diferente amuzante intre barbati si femei

3. ESTROGENUL E DE VINA!

V-ati intrebat de ce femeile gasesc anumite obiecte mai usor decat barbatii? De cate ori nu sunt trimisi masculii prin camera sa caute un lucru in sertar si nu-l gasesc?

Atunci vine femeia si ii arata ca era chiar sub nasul sau. Acelasi lucru se intampla si cand e trimis la frigider sa gaseasca anumite alimente. Conform cercetatorilor, barbatii care au mai putin estrogen cauta in frigider cuvantul „lapte” sau „iaurt” si nu obiectul in sine.

4. FEMEILE AUD MAI BINE. DE FAPT, AUD TOT

Femeile aud si ce nu vor sa auda. Multi barbati glumesc pe seama acestora sustinand ca sunt ca niste vrajitoare deoarece le citesc gandurile.

Femeile dau vina pe intuitia lor, insa explicatia este de natura stiintifica. Creierul femeii este programat pentru a fi mama si are nevoie sa cunoasca toate sunetele: de la respiratia bebelusului pana la oftat.

5. BARBATUL NU SE POATE CONCENTRA IN MAI MULTE LOCURI

Femeile pot face fata situatiilor haotice deoarece au atentie distributiva mai buna decat barbatii. Acestia se pot focusa asupra unei singure persoane intr-o conversatie si nu le place sa alterneze temele de discutie foarte brusc.

6. FEMEILE DISTING GREU INTRE DREAPTA SI STANGA

Au si femeile partile lor vulnerabile. Intrucat folosesc anumite parti ale creierului in acelasi timp, le este uneori greu sa aleaga intre stanga si dreapta.

7. FEMEILE FOLOSESC MAI MULTE EXPRESII FACIALE INTR-UN TIMP LIMITAT

In doar 10 secunde, femeile pot trece prin 6 expresii faciale, in timp ce barbatii nu schiteaza nicio grimasa ramanand implacabili si asta pentru a nu-si trada sentimentele.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top