Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

7 fraze misogine pe care femeile nu trebuie să le mai accepte în secolul XXI

7 fraze misogine de netolerat în secolul XXI:

1. „ERAM SIGUR CĂ ESTE FEMEIE!” Fetelor, recunoașteți această frază? Mulți bărbați o folosesc atunci când la volanul unei mașini se află o doamnă, din diferite motive. Ori nu a semnalizat cum trebuie ori nu a dat prioritate mașinii din față, cert este că femeile încă sunt subestimate.

2. „EȘTI PREA INTELIGENTĂ ȘI FRUMOASĂ PENTRU O FEMEIE”. Poftim? Bărbații trăiesc cu preconcepția că toate femeile frumoase sunt proaste, iar această generalizare duce la discriminare. Femeilor, apărați-vă în fața unei astfel de prejudecăți!

CITEȘTE ȘI: SCAPĂ DE HERPES CU ACEST INGREDIENT INEDIT!
3. „TOATE FEMEILE UMBLĂ NUMAI DUPĂ BANI”. Asta o spun mulți bărbați mai ales după despărțire. În realitatea de azi, femeile nu mai depind de bărbați pentru a se întreține singure datorită liberalizării pieței muncii.

4. „FEMEILOR LE PLAC BĂRBAȚII CEVA MAI DURI”. Prin această frază, mulți bărbați justifică violența verbală și fizic, ceea ce este o eroare capitală. Niciunei femei nu îi place să fie torturată psihic sau să primească pumni fie acesta chiar și iubitul ei.

5. „FEMEILOR NU LE PLACE MUNCA”. Bărbații au senzația că femeile dacă se plâng de muncă o fac pentru că sunt leneșe. Multe dintre femeile din ziua de azi au un al doilea job: după cele opt sau 12 ore de muncă, acestea se ocupă și de îngrijirea casei, gătit. Nu mai vorbim dacă e și un copil de crescut. Bărbații ar face față?

6. „UNDE E MÂNCAREA?”. Unii bărbați încă așteaptă ca femeia să le facă de mâncare sau să le pună supa în farfurie, ceea ce este o rușine uriașă.

7. „EȘTI NEBUNĂ. EȘTI CA TOATE CELELALTE FEMEI”. Când o femeie are o problemă și bărbatul ei nu o înțelege, aceasta primește deja câteva apelative pentru a se ”calma”: ele trebuie să stea liniștite pentru că sunt nebune sau pur și simplu nu au dreptul să vină cu reclamații în fața stâlpului casei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top