Connect with us

Revistateo.ro

7 moduri inedite prin care să scapi de sughiț

Sanatate

7 moduri inedite prin care să scapi de sughiț

Știi de ce se produce sughițul? Deoarece nervul vag, care duce de la creier la abdomen, suferă de anumite iritații. Toată lumea are această ”problemă”, chiar și bebelușii, iar noi îți oferim câteva tehnici prin care te poți vindeca de sughiț.

EȘTI SPERIAT, DE SUGHIȚ TE-AI SCĂPAT!
Da, este acea metodă folosită încă de când eram mici. Dacă cineva sughiță și nu se mai poate opri, sperie-l prostește astfel încât să se regleze nervul vag care nu este lăsat în pace de iritațiile obositoare.

BEA APĂ
Nervii se liniștesc în momentul în care bei apă și astfel poți scăpa de sughiț. Nu este o metodă care îți garantează că sughițatul nu va mai reveni, dar cel puțin nu va mai fi la fel de des.

SCOATE LIMBA
Nu, nu ești obraznic dacă faci asta atunci când vrei să-i vii de hac sughițatului. Scoate limba și mișc-o pendulatoriu vreme de câteva secunde, până la 2 minute. După aceea vei vedea că ai scăpat de sughiț.

ȚINE-ȚI RESPIRAȚIA
Prinde-ți nasul și stai cu gura închisă vreme de 30 de secunde, apoi respiră și inspiră adânc. Procedeazî în acest fel până nu mai sughiți deloc.

SUGHIȚATUL ÎN PUNGĂ
Respiratul în pungă este echivalent cu ținerea respirației timp de 30 de secunde. Ambele tehnici sporesc cantitatea de dioxid de carbon din fluxul sanguin, iar în acest fel corpul are o altă preocuparea: eliminarea acestuia, fapt pentru care uită de sughiț.

EVITĂ MÂNCĂRURILE PICANTE
Anumite preparate culinare condimentate extrem de picant pot leza esofagul și stomacul. Ele mai pot face ca acidul din stomac să se varse în esofag. Acest acid suplimentar din esofag produce sughițurile.

BEA ALCOOL MODERAT
Consumul de alcool este corelat cu sughițurile pentru că provoacă diverse iritații la nivelul esofagului. Petrecerile în care se face abuz de alcool te pot lăsa cu o indigestie acută. Sistemul tău digestiv devine iritat de alcool, astfel producându-se și sughițurile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top