Connect with us

Revistateo.ro

7-reguli-geniale-pentru-o-rutina-de-dimineata-perfecta-1

Stil de viata

7 reguli geniale pentru o rutina de dimineata perfecta

Vrei sa te trezesti in fiecare dimineata linistita si sa iti bei cafeaua fara stres? Ei bine, nu te abate de la aceste reguli si vei avea un inceput de zi minunat. 7 reguli geniale pentru o rutina de dimineata perfecta!

7 reguli geniale pentru o rutina de dimineata perfecta

1. Asigura-te ca toata lumea doarme suficient
Culca-i pe cei mici devreme, fara sa ii lasi la televizor cu cel putin jumatate de ora inainte de a-i baga in patut, apoi odihneste-te si tu. Somnul este foarte important pentru a-ti reincarca bateriile pentru a doua zi!

2. Pregateste-te din timpul serii
Inainte de a te culca, poti pregati pachetele cu mancare pentru copii ca sa economisesti timp a doua zi. De asemenea, poti pregati si micul dejun sau hainele copiilor, ca sa nu mai pierzi timpul cu tinutele dis de dimineata.

7 reguli geniale pentru o rutina de dimineata perfecta

CITESTE SI: Meniu detox: Ce trebuie sa mananci in fiecare dimineata timp de 5 zile daca vrei sa dai jos 3 kilograme

CITESTE SI: Ce se intampla in corpul tau daca bei cafea cu miere

3. Trezeste-te inaintea copiilor
Daca te trezesti cu jumatate de ora inaintea celorlalti, iti va fi mult mai usor sa ii ajuti sa isi inceapa ziua. Tu o sa fii deja spalata, imbracata si cel mai important, iti vei fi baut cafeaua deja.

4. Fa un tabel pentru dimineata
Daca ai copii mici, poti pune si poze in tabel cu tot ceea ce trebuie sa faca inainte de a pleca la scoala. De exemplu: spala-te pe fata si pe dintisori, piaptana parul, imbraca-te cu hainele pentru scoala, ia micul dejun cu mami, incalta-te, ia-ti ghiozdanelul, fuga la scoala!
Odata ce ai fixat pasii care trebuiesc urmati in fiecare dimineata, explica-le la inceput copiilor ce si cum, apoi ii vei obisnui sa faca aceste lucruri singuri.

5. Ramai calma
La inceputul acestei rutine s-ar putea sa te simti usor coplesita, dar daca iti mentii calmul, pe viitor nu vei mai avea niciun stres. Inspira si expira de cateva ori, apoi termina ce ai inceput.

6. Incurajeaza independenta
Este normal sa iti ajuti copiii, mai ales cand sunt mici, dar nu trebuie sa faci tu toata treaba pentru ei. Invata-i sa se incheie singuri la sireturi, apoi urmareste-i daca fac fundita corect si tot asa. Treptat, se vor obisnui sa faca singuri aceste lucruri, ceea ce este foarte bine pentru viitorul lor. Nu trebuie sa ii inveti sa depinda de ceilalti.

7. Fa ceva special in weekend
Nu trebuie sa te abati prea tare de la rutina, dar nici sa o urmezi cu strictete. Trezeste-te inaintea micutilor, dar las-ai sa doarma mai mult, apoi faceti ceva special impreuna. Asa vor sti sa aprecieze timpul liber petrecut cu tine!

Sursa foto: www.ahbeard.com.au

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top