Connect with us

Revistateo.ro

8 greseli pe care le faci cu parul tau si nu iti dai seama

Par & Coafuri

8 greseli pe care le faci cu parul tau si nu iti dai seama

Iti prezentam cateva greseli pe care le faci cu parul tau fara sa le consideri niste erori uriase.

Podoaba capilara este cartea de vizita a oricarei femei, iar pentru intretinerea ei trebuie sa stii cateva lucruri esentiale. Sunt multe obiceiuri pe care le urmezi si sunt gresite. Iata 8 greseli pe care le faci cu parul tau destul de des:

1. Evita benzile elastice subtiri

Nu e bine sa iti prinzi des parul cu elastice subtiri. Hair-stylistii recomanda folosirea unor gume de prins par ceva mai suave, eventual dintr-un material asemanator parului tau. Elasticele subtiri iti subtiaza firele de par si, daca este prins aproape toata ziua, incurajeaza formarea bacteriilor care iti pot distruge scalpul.

2. Nu-ti lasa parul netratat la lumina soarelui

Acest sfat trebuie sa il iei in considerare mai ales daca iti place sa te plimbi vara prin oras, cand soarele este foarte activ. Pune-ti o sapca pe cap deoarece razele ultraviolete iti distrug radacina parului pe tacute. Primul semn: firele de par devin mai roase.

Cum să faci un balsam natural pentru părul creț

Greșeli majore care provoacă ruperea părului. Și tu faci asta!

3. Nu-ti atinge parul cand e ud

Parul proaspat spalat trebuie lasat in pace. Nu-l usca prea tare si nu te juca prea mult cu el. Risti sa rupi fibrele esentiale ale parului. Poti folosi un pieptan cu bilute in varfurile acelor, asta daca insisti foarte mult sa il aranjezi ud fiind.

4. Nu te lua dupa reclame

Nu orice produse pe care le vezi in magazine sau la televizor sunt ideale pentru parul tau. Trebuie sa iti cunosti bine parul inainte de a cumpara un balsam sau o masca speciala. Fiecare produs este destinat unui anume tip de par.

5. Nu te tunde din Paste in Craciun

Chiar daca nu iti permiti sa mergi la coafor in fiecare luna pentru a-ti schimba look-ul in permanenta, e indicat sa iti filezi parul la fiecare 30 de zile, recomanda specialistii. De ce trebuie sa faci asta? Imagineaza-ti parul tau ca ar fi o planta. Pentru a creste frumos, trebuie sa tai frunzele care nu se dezvolta cum trebuie si alte crengute uscate, nu-i asa?

6. Nu-ti spala zilnic parul

Stii ce se intampla daca iti speli parul zi de zi? Ramai fara uleiurile naturale esentiale dezvoltarii podoabei tale capilare, iar firele de par devin pe zi ce trece mai fragile.

7. Nu iti indrepti parul corect

Daca ai parul cret sau ceva mai ondulat, foloseste un pieptan ud daca vrei sa indrepti cateva fire. Nu pune pieptanul pe parul tau cu lejeritate pentru ca iti vei rupe, la propriu, firele.

8. Nu toate produsele se aplica pe parul uscat

Stilistul Damian Monzillo sustine ca parul este receptiv si atunci cand aplici unele produse cand este umed. Unele masti speciale fac rau parului tau daca le aplici cand este uscat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top