Connect with us

Revistateo.ro

8 lucruri pe care nu le știi despre lentilele de contact

Sanatate

8 lucruri pe care nu le știi despre lentilele de contact

Lentilele de contact pot fi extrem de folositoare dacă le folosești corect. Există totuși anumite lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a opta pentru această variantă.

CITEȘTE ȘI: REGULI DE MACHIAJ PENTRU PERSOANELE CARE POARTĂ LENTILE DE CONTACT

1. Lentilele tale de contact sunt uscate la sfârșitul fiecărei zile din pricina sării. Mulți purtători de lentile de contact se plâng de uscăciunea lentilelor la sfârșitul zilei. Acest lucru se datorează faptului că aceste lentile stau toată ziua într-un mediu sărat, apa evaporându-se treptat din ochii tăi. La finalul zilei această sare rămâne pe lentile și le usucă.

2. Lacrimile îndepărtează această sare din ochii tăi. Lacrimile pe care le plângi au un conținut mai redus de sare decât cele care rămân în ochi. În cazul în care plângi foarte mult dezechilibrezi conținutul de sare din ochi și astfel poți avea un mic disconfort la purtarea lentilelor.

3. Există lentile de contact cu o nouă tehnologie care te pot ajuta în aceste cazuri. Ele sunt formate din trei straturi care oferă mai multă hidratare globului ocular și în același timp păstrează confortul și siguranța purtătorului.

4. Lentilele care se îndepărtează zilnic sunt cele mai benefice pentru sănătatea ta deoarece diminuează riscul contactului cu bacterii.

5. Există lentile de contact care pot fi purtatea și noaptea. Acestea ajută la corectarea vederii chiar și atunci când dormi și sunt foarte eficiente.

6. Lentilele de contact pot avea mai multe avantaje decât operațiile cu laser. Riscurile pe care le implică o intervenție sunt mult mai mari decât cele pe care le implică purtarea zilnică a lentilelor.

7. Distorsiunile de la suprafața ochiului pot fi corectate doar cu lentilele de contact dure. Acestea nu intră în contact direct cu ochiul, inserția lor blocând lichidul lacrimal între lentilă și globul ocular.

8. Lentilele de contact au fost făcute pentru prima oară în anul 1800 și erau confecționate din sticlă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top