Connect with us

Revistateo.ro

8 semne periculoase ale tensiunii arteriale care sunt ignorate

Stiri

8 semne periculoase ale tensiunii arteriale care sunt ignorate

Exista cateva semne periculoase ale tensiunii arteriale pe care le ignoram cu totii. Din pacate acestea indica prezenta unei afectiuni grave si ar trebui luate in considerare inca din prima clipa. Studiile arata ca doar 52% dintre pacientii cu tensiune arteriala ridicata isi tin boala sub control si peste 20% dintre persoanele care sufera de aceasta problema nu sunt constiente de acest lucru.

Din pacate numarul pacientilor care se confrunta cu un nivel ridicat al tensiunii arteriale este in crestere. Acest lucru se datoreaza in principal unui stil de viata haotic si unei alimentatii necorespunzatoare. Peste 1000 de oameni mor zilnic din pricina acestei probleme si cu toate acestea majoritatea oamenilor ignora aceste semne periculoase ale tensiunii arteriale:

– tensiunea musculara in zona gatului
– senzatia frecventa de amortire
– durerile de cap prezente in mod repetat
– tulburarile de vedere
– ametelile
– senzatia de lesin
– sangerarile nazale
– respiratia greoaie

CITESTE SI: CUM SA REDUCI TENSIUNEA ARTERIALA CU METODA DR. HUNS

CITESTE SI: APASA PE ACEST PUNCT SI SCAPI DE DURERILE DE CAP PLUS ALTE PROBLEME

Toate aceste simptome pot indica un nivel ridicat al tensiunii arteriale si ar trebui sa traga un semnal de alarma pentru orice pacient. Daca te confrunti cu cel putin unul dintre ele este indicat sa mergi cat mai urgent la medic, pentru un control amanuntit. Nu uita ca alimentatia si stilul de viata au un impact major asupra starii tale de sanatate.

De aceea este esential sa faci miscare in mod regulat, sa te hidratezi foarte bine, sa reduci consumul de sare si zahar si sa renunti la tutun si alcool. Tensiunea arteriala ridicata este o afectiune care trebuie diagnosticata rapid, caci este extrem de periculoasa. Pentru a preveni aparitia acesteia consuma cat mai multe fructe si legume proaspete, din surse sigure. Bea cel putin doi litri de apa pe zi si evita pe cat posibil mancarurile grase si bauturile carbogazoase.

sursa foto: 123rf.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top