Stiri
Credeai asa ceva? Iata cum poti SLABI cu VIN FIERT
Sarbatorile de iarna sunt incomplete fara bautura care da savoare clipelor petrecute alaturi de cei dragi. Temperaturile incep sa scada, iar o cana cu vin fiert este numai buna pentru a te incalzi din cap pana in picioare. Dar stiai ca vinul te poate ajuta sa slabesti? Iata cum!
Uita de reteta traditionala de vin fiert! Adauga aceste ingrediente in ibric, atunci cand fierbi vinul si nu numai ca vei bea unul dintre cele mai bune vinuri facute vreodata (facut chiar de tine!), dar te vei si bucura de efectele nemaipomenite pe care le are acesta asupra grasimii abdominale.
In loc sa adaugi bine cunoscutele cuisoare, nucsoara sau anason, „condimenteaza” vinul cu ceva natural: boabe de struguri negri fara samburi, ghimbir, o pruna taiata in doua si, pentru a mentine acel gust specific care te duce cu gandul la Craciun, scortisoara si coji de portocale.
Ghimbirul ajuta la eliminarea excesului de grasime din anumite zone ale corpului, mai ales de pe abdomen si coapse. Doar 500 mg ghimbir sunt suficiente pentru a arde grasimile si a ameliora balonarea abdominala. Femeilor care alapteaza sau sunt insarcinate nu le este recomandat consumul de ghimbir (de altfel, nici consumul de vin fiert nu este recomandat).
Strugurii contin antioxidanti puternici care se numesc polifenoli. Acestia inhiba formarea de noi celule de grasime si ajuta la pierderea grasimii.
Scortisoara este faimoasa pentru efectele pe care le are in pierderea greutatii. Aceasta regleaza nivelul de zahar din sange si previne transformarea acestuia in grasime. De asemenea, scortisoara ofera o senzatie de satietate si astfel nu vei simti nevoia sa manaci prea curand.
Prunele sunt bogate in vitamine, fosfor, mangan, magneziu si au proprietatea de a regla apetitul. In plus, echilibreaza tranzitul intestinal si detoxifica organismul.
Prepararea acestui vin (750ml):
Incearca sa cumperi un vin rosu direct de la producator pentru a te asigura ca este unul natural, cu cat mai putini conservanti si E-uri. Cand il fierbi, nu mai adauga zahar, acesta are deja in compozitie o cantitate semnificativa.
Cand e aproape de punctul de fierbere, adauga prunele taiate in doua, putin ghimbir ras si boabele de struguri, din care ai extras in prealabil samburii. Lasa vinul sa dea in clocot timp de cateva secunde, apoi inchide aragazul.
Presara un praf de scortisoara (sau mai multa, daca iti place gustul) si bucati dintr-o coaja de portocala. Lasa vinul sa-si extraga aroma din coji timp de 5 minute. Oricum nu vrei sa se raceasca prea mult – isi pierde farmecul daca nu este consumat fierbinte.
Desi are gust bun, tine cont ca aceasta bautura este una alcoolica. Nu o consuma in cantitati exagerate.
Sursa foto: Shutterstock