Connect with us

Revistateo.ro

9 beneficii uimitoare ale păstârnacului

Naturiste

9 beneficii uimitoare ale păstârnacului

Păstârnacul este o plantă rădăcinoasă asemănătoare morcovului, dar care are culoarea albă și gustul total diferit. El se folosește în mare parte la prepararea ciorbelor și a mâncărurilor gătite, însă este excelent și în salate. Se crede că egiptenii îl foloseau ca pe un îndulcitor natural. Deși noi îl folosim doar la ciorbe și supe și nu îl considerăm foarte important în alimentația de zi cu zi, păstârnacul este o rădăcinoasă extraordinară care aduce numeroase beneficii sănătății noastre. Iată câteva dintre acestea!

1. Îmbunătățește digestia. Bogat în fibre, păstârnacul curăță tractul digestiv, îmbunătățește activitatea intenstinului subțire și stimulează digestia.

2. Menține sănătatea inimii. Reduce nivelul colesterolului  și controlează în același timp și nivelul de zahăr din sânge.

CITEȘTE ȘI: CEAIUL DE IASOMIE ARE EFECTE UIMITOARE ASUPRA SĂNĂTĂȚII

3. Previne apariția cancerului. Consumul regulat de păstârnac ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor și a infecțiilor. Anumite substanțe pe care această rădăcinoasă le conține oferă protecția împotriva cancerului. Antioxidanții au și ei un rol foarte important în prevenirea bolilor și a îmbătrânirii premature.

4. Menține sănătatea sistemului muscular și a sistemului osos. Consumând păstârnac în mod regulat, îi oferi organismului o cantitate suficientă de potasiu, care asigură buna dezvoltare a oaselor și a mușchilor.

5. Combate astmul. Păstârnacul este un bun adjuvant  în tratarea bolilor respiratorii. Cercetătorii spun că ajută la vindecarea astmului și a pneumoniei.

6. Este o sursă bogată de acid folic, excelent pentru femeile gravide, deoarece ajută la prevenirea malformațiilor congenitale la copii. Acidul folic este un mineral vital pentru organism și previne debutul demenței și al osteoporozei.

7. Este o sursă bogată de antioxidanți, ceea ce îl transformă într-un aliment grozav pentru perioadele de convalescență, întărind sistemul imunitar.

8. Consumul de păstârnac ajută la coagularea sângelui și protejează ficatul, datorită conținutul bogat în vitamina C și vitamina K.

9. Păstârnacul are proprietăți antiinflamatorii.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top