Connect with us

Revistateo.ro

RETETA Jumari de porc crocante

Stiri

RETETA: Jumari de porc crocante

In perioada sarbatorilor de iarna se taie porcul, asa ca tu trebuie sa profiti de fiecare bucata de carne si sa scoti ce e mai bun din ea. Dintr-un sorici cu putina slanina, poti face cele mai bune jumari de porc crocante. Iata cum!

RETETA: Jumari de porc crocante

AI NEVOIE DE:
-apa
-sare
-slanina cu sorici, daca doresti ca jumarile sa iasa crocante sau slanina cu putina carne, daca le vrei putin mai fragede. Decizia e a ta.

Cantitatea de slanina alege-o tu, in functie de cate portii vrei sa prepari.

CITESTE SI: SECRETELE piftiei de porc. Iata ce trebuie sa stii pentru ca racitura ta sa fie perfecta!

CITESTE SI: Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun!

Slanina tai-o in fasii lungi, subtiri sau cubulete mici, de aproximativ 5 cm, in functie de preferinte. Pune-le la fiert intr-un tuci, in apa cu sare (cat sa acoperi bucatile obtinute). Acestea vor fi gata in momentul in care apa se evapora, iar pe fundul ceaunului va ramane untura lichida. Lasa-le sa se si rumeneasca putin in untura, pentru a deveni usor crocante.

RETETA: Jumari de porc crocante

Cand furculita intra in jumari, sunt gata. Scoate-le pe un platou curat cu ajutorul unei palete, asa te vei asigura ca sunt scurse de toata untura.

Dupa ce se raceste untura lasata de slanina, o poti depozita intr-un borcan, pastrat la frigider. O poti folosi ulterior in prepararea altor mancaruri.

Spor la treaba si pofta buna!

Tie iti place sa mananci jumari de porc crocante? Spune-ne reteta ta in comentarii!

Sursa foto: raduzarnescu.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top