Stiri
RETETA: Jumari de porc crocante
In perioada sarbatorilor de iarna se taie porcul, asa ca tu trebuie sa profiti de fiecare bucata de carne si sa scoti ce e mai bun din ea. Dintr-un sorici cu putina slanina, poti face cele mai bune jumari de porc crocante. Iata cum!
RETETA: Jumari de porc crocante
AI NEVOIE DE:
-apa
-sare
-slanina cu sorici, daca doresti ca jumarile sa iasa crocante sau slanina cu putina carne, daca le vrei putin mai fragede. Decizia e a ta.
Cantitatea de slanina alege-o tu, in functie de cate portii vrei sa prepari.
CITESTE SI: Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun!
Slanina tai-o in fasii lungi, subtiri sau cubulete mici, de aproximativ 5 cm, in functie de preferinte. Pune-le la fiert intr-un tuci, in apa cu sare (cat sa acoperi bucatile obtinute). Acestea vor fi gata in momentul in care apa se evapora, iar pe fundul ceaunului va ramane untura lichida. Lasa-le sa se si rumeneasca putin in untura, pentru a deveni usor crocante.
RETETA: Jumari de porc crocante
Cand furculita intra in jumari, sunt gata. Scoate-le pe un platou curat cu ajutorul unei palete, asa te vei asigura ca sunt scurse de toata untura.
Dupa ce se raceste untura lasata de slanina, o poti depozita intr-un borcan, pastrat la frigider. O poti folosi ulterior in prepararea altor mancaruri.
Spor la treaba si pofta buna!
Tie iti place sa mananci jumari de porc crocante? Spune-ne reteta ta in comentarii!
Sursa foto: raduzarnescu.blogspot.com