Connect with us

Revistateo.ro

O femeie care a stat 14 ani in inchisoare a fost protagonista unui gest care a facut inconjurul planetei.

Stiri

A facut 14 ani de inchisoare pentru omor, apoi judecatorul a facut o plecaciune in fata ei. Iata de ce

In urma cu 14 ani, Qian Renfeng a primit cea mai cumplita veste din viata ei. Femeia lucra ca bucatareasa la o gradinita din orasul chinez Yunnan, cand un copil s-a imbolnavit si a murit.

Autoritatile din China au acuzat-o de omor, iar in cele din urma, vazand ca nu are sanse sa scape de inchisoare, aceasta s-a vazut nevoita sa marturiseasca faptul ca este responsabila de moartea micutului si ca ar fi pus otrava de sobolani in mancare.

Qian a fost condamnata la inchisoare pe viata. Din spatele gratiilor, femeia a continuat sa conteste sentinta. La 14 ani de la condamnare, procurorii au descoperit ca nu sunt suficiente dovezi care sa ateste ca ea este responsabila pentru moartea copilului. Acestia au recomandat Instantei supreme sa redeschida dosarul, iar magistratii au stabilit ca aceasta nu este vinovata.

Citeste si: O femeie ar putea face 6 ani de puscarie pentru ca nu e o casnica buna

Citeste si: INCREDIBIL! Declarat nevinovat dupa ce a facut 26 de ani de puscarie

Qian fusese constransa sa faca marturisirea, sub promisiunea ca va primi o pedeapsa mai blanda. Femeia a fost eliberata din arest, iar acum a primit o compensatie financiara de 1,72 milioane de yuani (echivalentul a 260.000 dolari). De asemenea, vicepresedintele Curtii Supreme din Yunnan si-a cerut scuze, intr-un gest simbolic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top