Connect with us

Revistateo.ro

A fost descoperită casa în care a locuit Isus

Stiri

A fost descoperită casa în care a locuit Isus

A fost descoperită casa în care a locuit Isus. Construcţia este una modestă, din piatră şi mortar, ce datează din primul secol al erei noastre. Localizarea ei a fost făcută pe baza unui text ce vorbeşte despre o clădire din Nazaret, în care Isus a fost crescut de fecioara Maria şi de Iosif, precizează dailymail.co.uk.

sursa foto dailymail.co.uk

sursa foto dailymail.co.uk

Profesorul Ken Dark, cel care a ajuns la această descoperire, pune că textul „De Locis Sanctis” , scris în anul 670 e.n. de către călugărul irlandez Adomnan, descrie casa în care a crescut Isus ca fiind localizată între două morminte, aflate lângă o biserică, „în care, odată, se afla căminul în care Iisus a fost crescut în primii lui ani de viaţă”.

CITEŞTE ŞI: Asta ar putea sa fie CEA MAI TARE DESCOPERIRE ARHEOLOGICA! Să fie acesta LOCUL JUDECĂŢII LUI ISUS?

Ulterior, ruinele locuinţei străvechi au fost încadrate în structura unei biserici, fapt ce sugerează că acea casă avea o mare însemnătate pentru creştini.

Locuinţa era aşezată pe mijlocul unei pante şi avea o singură cameră. Se pare că una dintre uşile originale, precum şi o porţiune din pavajul camerei au rămas intact până în prezent.

sursa foto dailymail.co.uk

sursa foto dailymail.co.uk

Într-un articol publicat în Biblical Archaeological Review, profesorul Ken Dark spune că „nu există niciun motiv întemeiat” pentru care nu ar crede că în acea locuinţă nu ar fi crescut Isus, chiar dacă nu vine nici cu argumente puternice care să susţină acest lucru.

După ce a condus la rândul său o serie de cercetări în zona respectivă, arheologul britanic spune că acea construcţie corespunde întocmai însemnărilor făcute de călugărul Adomnan.

În 2009, mai mulţi arheologi de la Autoritatea israeliană pentru antichităţi au făcut mai multe săpături şi au descoperit o altă locuinţă din secolul I, aflată în apropierea celei de mai sus, în care se crede că ar fi locuit tot o familie de evrei. Atunci, aceştia au afirmat că Isus ar fi putut să locuiască în acea casă, fără să vină însă cu dovezi concrete care să ateste această ipoteză.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top