Connect with us

Revistateo.ro

Distinsul regizor de teatru si film Nae Cosmescu a murit. Acesta a lucrat cu majoritatea numelor mari ale actoriei in Romania.

Stiri

A murit distinsul regizor Nae Cosmescu

Absolvent al IATC in anul 1963, Nae Cosmescu si-a inceput activitatea de regizor la Teatrul National al Televiziunii Romane. A avut o bogata cariera in lumea teatrului, montand circa 100 de spectacole, fiind, totodata, unul dintre cei mai iubiti regizori ai Teatrului de Revista „Constantin Tanase” din Capitala.

Nae Cosmescu a regizat si filmele „Speranta nu moare in zori (1976)”, „Recitindu-l pe Shakespeare (1976)”, „Urcusul (1980)”, „Sfantul Mitica Blajinul (1982)”, „Conu Leonida fata cu reactiunea (1991)”. Este, totodata, cel care a regizat serialul „Cuscrele” cu Draga Olteanu Matei si Tamara Buciuceanu-Botez in rolurile principale.

cuscrele

A lucrat cu majoritatea marilor actori ai Romaniei, printre care amintim pe Amza Pellea, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Draga Olteanu Matei, Tamara Buciuceanu- Botez, Stefan Iordache, Octavian Cotescu sau Colea Rautu.

Citeste si: Doliu in teatrul romanesc! A murit in aceasta dimineata!

Nae Cosmescu a mai fost jurnalist, scriitor si pamfletar, scriind in jur de 3.000 de articole de-a lungul carierei sale publicistice.

In anul 2013 si-a lansat cartea „50+1 pamflete…ca la Tanase” in prezenta lui Vasile Muraru, Geo Saizescu, Valentin Uritescu, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top