Connect with us

Revistateo.ro

A murit la 16 ani, deși era sănătoasă tun. În timpul autopsiei, medicii au înțeles ce s-a întâmplat cu ea.

Inedit

A murit la 16 ani, deși era sănătoasă tun. Apoi, la autopsie, au înțeles tot

O adolescentă de 16 ani a murit, deși era sănătoasă. Părinții și-au dat seama că se întâmplă ceva ciudat cu fiica lor, după ce acesteia i s-a făcut rău la școală și a ajuns la spital. Apoi a venit acasă și părea că se simte bine.

După câteva zile, fata s-a culcat și când s-a trezit toată pielea sa era roșie. Stările de rău erau din ce în ce mai grave și părinții au dus-o la spital. Pe drum, starea sa s-a agravat. Medicii s-au chinuit să o resusciteze timp de 15 minute, însă totul a fost în zadar. Adolescenta a murit.

Ce au descoperit medicii în timpul autopsiei

La autopsie, specialiștii au aflat ce s-a întâmplat cu copila. Ea suferea de „sindromul Rapunzel”, boala cunoscută și ca tricofagie – o boală compulsivă în care bolnavul își consumă propriul păr. În stomacul ei se formase un ghem de păr.

Rapunzel este, de fapt, o problemă intestinală a celor care obişnuiesc să-şi mănânce părul – tricofagia. Ei mănâncă atât de mult păr încât, de-a lungul anilor, se acumulează, formându-se bile uriaşe de păr în stomac sau în intestinul subţire, numite „tricobezoare“.

CITEȘTE ȘI: Această tânără a murit de cancer, după ce a ignorat aceste simptome! Cand a mers la medic era prea tarziu

Ocazional, această masă de păr se înfăşoară în jurul organelor şi poate cauza perforaţii. Omenii nu pot digera părul uman, aşa că tricobezoarul trebuie îndepărtat chirurgical. Sindromul Rapunzel este foarte rar, fiind raportate doar 24 de cazuri.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top