Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

A pus gelatina pe cateva baloane si a folosit-o apoi la un DESERT UNIC DE CRACIUN!

Daca vrei sa iti impresionezi prietenii si familia, nu e nevoie sa coci 10 tavi de prajituri inainte de Craciun. Foloseste doar cateva trucuri simple cu ajutorul carora sa faci prajituri simple dar frumoase si de efect!

gelatina

gelatina

Da, este comestibil!

Iti place cum arata acest desert? Ei bine, ai putea sa il faci chiar tu. Intai de toate, ai nevoie de o baza – prajitura preferata. In acest exemplu sunt folosite briose (ai aici reteta de briose), dar tu poti sa faci si o negresa (vezi aici reteta de negresa) pe care sa o tai cuburi.

Apoi poti folosi figurine facute de tine, din pasta de zahar, sau sa cumperi de la cofetarie sau de la magazin figurine cu tema Craciunului. Tine cont ca intarirea „globurilor” de gelatina dureaza o zi.

gelatina

gelatina

Acum ca ai baza pentru acest desert unic, e momentul sa folosesti ideea inedita: gelatina pe cateva baloane. Cum procedezi?

Cumpara praf sau foi de gelatina, pe care le vei topi conform instructiunilor de pe ambalaj – dizolva in apa gelatina, apoi incalzeste-o la bain marie. Cand incepe sa se raceasca, dar inainte de a se intari, unge gelatina pe cateva baloanele umflate in prealabil, unse cu putin ulei (e un PAS IMPORTANT, caci asa, gelatina nu se va lipi de balon) si legate pe betisoare de frigarui.

CITESTE SI: 13 Lucruri pe care sigur NU le stiai despre CRACIUN

Iti place aceasta idee? Incearca si Desert de CRACIUN: Casuta din CIOCOLATA

Este bine sa pui 2-3 straturi de gelatina, caci unul singur este prea subtire pentru ca globuletele sa reziste. Lasa gelatina sa se intareasca cateva ore inainte de fiecare strat, apoi lasa baloanele deoparte timp de 24 de ore. Apoi vei sparge baloanele si vei obtine globulete de gelatina perfecte pentru a-ti transforma prajiturile in deserturi spectaculoase de Craciun!

Este, intr-adevar, un desert care dureaza destul de mult timp si care presupune multa migala, insa efortul tau va fi extrem de apreciat de familie, in special de copii! Indrazneste si incearca si tu aceasta idee creativa si vei obtine cateva prajituri frumoase ca niste globuri de Craciun!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top