Inedit
A pus o pâine sub apă, apoi în folie de aluminiu. Trucul e GENIAL!
Nu o singură dată ne trezim că ne este foame, iar pâinea este prea uscată pentru a fi consumată. Iată ce se întâmplă dacă pui acest aliment sub apă, apoi în folie de aluminiu.
Pâinea reprezintă un aliment de nelipsit de la masă. Fie că o folosim dimineaţa, la micul dejun, alături de unt sau ouă prăjite, ori la prânz, cu o friptură suculentă, vrem ca aceasta sa fie proaspătă de fiecare dată.
Ce ne facem însă când, atunci când foamea este mai mare, ne trezim că pâinea este uscată şi prea tare pentru a fi consumată? Cum oamenii sunt inventivi, cineva s-a gândit la o soluţie simplă, pentru a transforma acest aliment dintr-unul vechi în altul proaspăt, ca atunci când este scos din cuptor.
Metoda este simplă şi foarte uşor de pus în practică. Tot ce trebuie să faci dacă vrei să mănânci o pâine proaspătă este să o iei pe cea veche şi să o bagi câteva momente sub jetul de apă, după care să o înfăşori într-o folie de aluminiu.
Între timp, ai grijă să încălzeşti cuptorul, unde vei băga pâinea, cu tot cu folie, pentru 5 minute. După ce o scoţi din cuptor o poţi consuma liniştit şi vei vedea cum aceasta s-a transformat într-una proaspătă, în câteva minute.
Pentru a vedea exact care este metoda prin care poţi tranforma pâinea, îţi recomadăm videoclipul de mai jos.
Sursa foto skinnynigel.wordpress.com
Descoperire șocantă în pâine: Ce conține, de fapt, miezul
Pâinea este un aliment de bază nu doar în România, ci peste tot în lume. Unii producători recurg însă la tot fel de tertipuri pentru ca ea să reziste mai mult pe piață, iar ingredientele pe care le folosesc pentru conservarea ei sunt nocive pentru sănătate. Tu știi ce poate conține cu adevărat pâinea?
Ce poți găsi în pâine
În ultimii 5 ani, importul de produse de panificație s-a dublat în țara noastră, cu toate că producem suficientă făină de grâu încât să hrănim jumătate din Europa. De la grânarul Europei, România a ajuns țara care exportă grâu, făină de grâu și chiar și pâine și covrigi. Pâinea proaspătă din comerț, în special cea din export, poate să conține elemente care distrug încet și sigur organismul.
În multe magazine se vinde pâine din aluat congelat de peste 6 luni, în special așa-zisa pâine toast. Specialiștii în boli metabolice și nutriție spun că acest aluat congelat conține multe E-uri periculoase pentru organism.
În pâine se pot găsi emulgatori și surfactant, esteri ai sorbitolului (E491, 492, 493, 494, 495), sucrogliceride, poliglicerinesteri, esteri ai propilenglicolului, gumă garruba, amidonuri modificate genetic și carboximetilceluloză.
În pâine se pot găsi și acidifianți care afectează creierul intervenind în modificarea substanțelor chimice din scoarța cerebrală. E vorba despre acidul acetic, acidul fumaric, acidul tarctruc și enzime exogene amilaze, fungice ori batceriene, lipoxigenazp și amiloglucozitaze.